Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos Foundation Çok Beklenilen Ana Ağını Sonunda Duyurdu!

İsviçre merkezli kripto para birimi projesi Tezos Foundation, 14 Eylül tarihinde kendi resmi Twitter hesabından yaptığı bir duyuru ile, uzun süredir beklenilen ana ağını Pazartesi günü piyasaya süreceğini açıkladı.


Pazartesi günü itibariyle, ağın beta versiyon kullanım süresi resmi olarak sona erecek ve protokol tamamen ana ağ haline getirilecek. Tezos kendi beta ağ sürümünü geçtiğimiz Haziran ayında duyurmuş ve bunun proje için bir ”dönüm noktası” olduğunu vurgulamıştı. Pazartesi gününden itibaren kullanıcılar blokları doğrulamaya başlayabilecek.

Tezos bir ağ kurmak ve kendi kripto para birimini üretmek için, 2017 yılının Temmuz ayında ICO projesi başlatmış ve yaklaşık 66.000 Bitcoin, 361.00 Ethereum elde etmişti. O zamanın birim fiyatına göre söz konusu kripto para birimleri yaklaşık 232 milyon dolar etmekteydi. Daha sonra Tezos söz konusu fonların  ”iade edilebilir olmadığını” ve ”spekülatif bir yatırım da olmadığını” vurgulayıp, belki de tokenin hiç piyasaya çıkarılamayacağını bile duyurmuş ve kullanıcılarda kısa çaplı bir kalp krizine neden olmuştu.

ICO projesinden sonra Tezos’un telif haklarına sahip iki kurucu ortak Kathleen ve Arthur Breitman arasındaki tartışma daha da büyüdü. Sonuç olarak da şirket içerisinde açılan bir sürü dava ile Ana Ağ süreci ciddi anlamda gecikti.  Ancak özellikle Tezos projesine yatırım yapanları rahatlatan haber geldi ve bundan sonra tek beklemeleri gereken tarih, 17 Eylül pazartesi gününden ibaret.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment