Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos İnanılmaz Yükselişini Sürdürüyor: XTZ Artık Top 10 Arasında!

Ana ağını piyasaya sürme konusunda yaşadığı içsel ve yönetimsel sıkıntılar nedeniyle uzun bir süre istediği performansı elde edemeyen Tezos, sonunda beklediği ivmeyi yakaladı ve inanılmaz bir yükselişten sonra rakiplerini adeta birer birer geçerek piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para birimi arasına girdi.

XTZ’nin Başarı Öyküsü

Basın saati itibariyle yüzde 12’lik bir yükseliş yakalayan Tezos’un toplam piyasa değeri ise 1 milyar 132 milyon dolar seviyelerinde. Tezos’un kısa sürede böylesine bir başarı elde etmesinin arkasındaki temel sebep ise staking olarak bilinmekte.

İlk olarak bahar döneminde depolama birimi Coinbase Custody tarafından açıklanan Tezos staking hizmeti, platformda XTZ tutan kullanıcılara belirli bir yıllık faiz verileceğini garanti altına aldı. Daha sonra Coinbase kripto para borsası da aynı duyuruyu yaptı ve bunu Binance, son olarak da başka bir dev kripto para platformu Kraken takip etti.

Borsaların rekabet yüzünden arttırdığı faiz getiri oranı da doğal olarak XTZ satın alımını arttırdı ve kripto parayı ilk 10 arasına sokmaya yetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment