Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli The9, Bitcoin Madenciliği İçin Rusya’daki BitRiver’ın Tesisini Kullanacak

2004’ten beri Nasdaq’ta işlem gören Çin merkezli The9, Rusya’daki BitRiver ile anlaşma sağladığını ve Bitcoin madenciliği için kullandığı cihazları BitRiver’ın tesislerinde çalıştıracağını açıkladı.

Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre The9, 2017 yılında kurulan Moskova merkezli BitRiver’ın büyük ölçekli kripto para madencileri için sunduğu hosting hizmetinden faydalanmak için şirketle kendisine bağlı olan NBTC Limited aracılığıyla anlaştı.

Kripto para madencilerinin cihazlarını Rusya’daki veri merkezlerinde çalıştıran BitRiver, The9’ın cihazlarının aktarılacağı veri merkezinin enerji kapasitesinin 100MW olduğunu, bunun 33.000’den fazla cihazı çalıştırmaya yeterli olduğunu açıkladı.

Taraflar arasında iki yıllığına imzalanan anlaşmaya kaç adet cihazın dahil edildiği aktarılmadı. Ancak veri merkezinin toplam kapasitesinin 15MW’lik kısmının The9’a ayrılacağı belirtildi.

Bir internet şirketi olan The9, madencilik sektörüne bu yılın başında 26.007 tane maden cihazı alarak giriş yaptı. Şirket, ocak ayındaki duyurusunda bu cihazların büyük bir kısmının Çin’deki Xinjiang, Sichuan ve Gansu’da kurulduğunu belirtmişti. The9, ilerleyen dönemlerde daha fazla cihaz almayı sürdürdü.

BitRiver, Sibirya’da işlettiği veri merkezlerinin enerjisini bölgedeki hidroelektrik santrallerinden, üretim fazlası sebebiyle düşük maliyetle tedarik ediyor. BitRiver temsilcisi Roman Zabuga, geçen hafta, “(Maden) şirketlerinin Çin’den ayrılmaya başladığını biliyoruz çünkü direkt bize geliyorlar.” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!