Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İki Kat Değerlenen Theta Network Nedir?

Theta Network (THETA), haftalık grafikte yüzde 44 oranında değer kazandı ve 5 Mart’ta 4,69 dolara çıkarak ATH gördü. Peki Theta Network ve THETA token nedir?

Aylık grafikte yüzde 98 artış kaydeden Theta (THETA), günlük bazda yüzde 4 oranında yükseliş gördü. THETA, gün içinde 4,69 dolara çıkmayı başararak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

4.2 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan THETA, piyasa değeriyle 19. sırada konumlanıyor. Tokenın günlük işlem hacmi ise 687 milyon dolar seviyesinde.

theta-network
Kaynak

Theta Network ve THETA token nedir?

2019 yılında piyasa sürülen Theta, blockchain ağında merkeziyetsiz video yayın sağlayıcısı olarak işlev görür. Theta’nın amacı, mevcut video yayınlarında görülen problemleri çözmektir. Günümüz yayınları üzerinde durulan problemler; yayınların kalitesizliği, yayınların yüksek veri depolama gerektirmesi, merkezi ve düşük ödül sistemine sahip olmalarıdır. Theta, bunun için kullanıcıların bant genişliğini lokaldeki insanlarla paylaşmaları için teşvik eder.

Paylaşılan bant genişliği sayesinde kullanıcılar hem token kazanır hem de diğer internet kullanıcıları daha kaliteli video izleme şansı elde eder. Kullanıcılar, ağa katılım göstermek için mobil cihaz, akıllı TV veya bilgisayar kullanabilirler.

Açık kaynak olan Theta, merkeziyetsiz uygulamalara sahiptir ve e-spor, müzik, TV, film gibi birçok eğlence temelli yayınlara ev sahipliği yapar. Theta yatırımcıları arasında; Samsung, Sierra Ventures, Sparkland, IBC, Sony Inovation Fund gibi şirketler yer almaktadır.

Ağın tokenı olan THETA; stakingde ve topluluk faaliyetlerinde kullanılır. Ayrıca ağın on-chain operasyonel faaliyetlerde kullandığı Theta Fuel (TFUEL) tokenı da bulunmaktadır. Örneğin, kullanıcılar paylaştıkları her video için TFUEL kazanır. THETA’nın 1 milyarlık toplam arzı dolaşımdadır. THETA tokenı listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Binance, OKEx, Huobi, Digifinex, HitBTC, BKEX, KuCoin, Gate.io, Hotbit ve Bithumb gösterilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!