Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thodex CEO’su: Birkaç Gün İçinde Türkiye’ye Dönüş Yapacağım

Kripto para borsası THODEX’in CEO’su Faruk Fatih Özer, kendisi ve şirket hakkında yapılan açıklamaların “bir iftira kampanyasına” dönüştüğünü ve birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yapacağını söyledi.

THODEX, borsadaki işlemlerin durması ve bu karar sonucunda oluşan mağduriyet ile ilgili Faruk Fatih Özer imzalı bir metin paylaştı. Metinde, bazı kullanıcılara “ödeme yapılacağı” ifade edildi.

“Çok ciddi ortaklık teklifleri almıştır”

Aktarılanlara göre THODEX, 2018 yılında yaşadığı siber saldırı sonucunda 25 milyon liralık bir zararla karşı karşıya kaldı. Şirketin, bu saldırı sonrasında altyapı değişikliğine gittiği açıklandı.

Sosyal medyada yayımlanan metne göre şirket, bu değişiklik sonrasında “hem yurt içinden hem yurt dışından birçok yatırımcının dikkatini çekti” ve uluslararası düzeyde ortaklık teklifleri aldı. Bunun ardından yaşananlar, şu şekilde aktarıldı:

“Yaklaşık 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler birlikte incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibari ile tespit edilmişti.r Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunun tespiti için Thodex, geçici süre işleme kapatılmıştır.”

“Ortadan kaybolduğum iddiaları asılsızdır”

Günlük hacmi 2 milyar dolardan fazla olarak yansıtılan THODEX’in işlemleri durdurma kararı, platformu aktif olarak kullanan on binlerce kişiden tepki gördü.

Özer, borsaya yönelik siber saldırıların devam ettiğini ve bazı hesap sahiplerinin doğru verilerine ulaşılamadığını söyleyip, kendisinin bu araştırmalar sürerken yatırımcıyla görüşmek için 19 Nisan 2021’de yurt dışına çıktığını açıkladı ve şunu ekledi:

“22 Nisan 2021 günü kamuoyuna yansıyan ve yaklaşık 391.000 kişiyi yaklaşık 2 milyar dolar zarara uğratarak ortadan kaybolduğum iddiaları asılsızdır. Öncelikle, ilk tespitlerimize göre 700.000’e yakın kullanıcımızın sadece 30.000’e yakın kısmında şüpheli durum söz konusu olup bu kişilerin de platformdaki banka giriş bedellerinin karşılığı şirket hesaplarında mevcuttur. Bu itibarla, öncelikle hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna duyururum.”

Özer, borsanın günlük hacminin 2 milyar dolar olarak yansıtılmasına ilişkin, “Bırakınız Thodex’in işlem hacmini, tüm Türkiye’deki kripto para platformlarının hacmi bu seviyede değildir.” dedi.

“Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş”

THODEX CEO’su, şirket olarak kayıtlarını daha önce MASAK, SPK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların bilgisine sunduklarını ve yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığını söyledi.

Şüpheli durum tespit edilen 30.000  kullanıcıya, hesaplar netleştikten sonra ödeme yapılacağı ve THODEX’in şirket hayatına devam edeceği söylendi. Özer, yurt dışına çıkmış olmasıyla ilgili şöyle konuştu:

“Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile iş birliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!