Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tokyo, New York ve Lüksemburg’daki Üniversiteler, Bitcoin ve Blockchain Eğitimini Destekliyor

Dünyanın her bir yerinden çeşitli akademik kurumları, kripto para ve blockchain hakkında çeşitli eğitimler vermeye başladı. New York‘tan Tokyo‘ya, Tokyo’dan Lüksemburg‘a hatta Türkiye’ye kadar bir çok bölgede önde gelen üniversitelerin kripto para ve blockchain eğitimi verdiğini görmek mümkün.

IBM ve Columbia Üniversitesi geçtiğimiz günlerde blockchain geliştiricileri için iki yeni program duyurusu yapmıştı. Söz konusu program toplamda 10 farklı startup firmasını destekleyecek ve 8 haftaya yakın bir süre alacak. Her bir şirket bu süre zarfı içerisinde yaklaşık 400.000 dolarlık teknolojiye ve hizmetlere erişim sağlayabilecek. IBM ve Columbia Üniversitesi bu hizmetlerin karşılığında herhangi bir kazanç veya kar beklentisine de girmiyor.

Amaç temel olarak blockchain ile ilgili firmaların büyümesine yardım etmek.

Bunun yanı sıra, Lüksemburg tabanlı bir platform olan VNX Exchange ise, Lüksemburg Üniversitesi ile ortaklık imzaladığını açıkladı. Ülkenin en saygın kurumlarından birisi olan University of Luxembourg, kripto para sektörü hakkında çalışmalar yapacak ve temel olarak güvenlik noktasına odaklanacak.

Dünyanın bir başka yerindeki Tokyo Üniversitesi ise, geçtiğimiz tarihlerde tamı tamına 800.000 dolarlık bir bağış almış ve mühendislik öğrencileri için blockchain tabanlı bir girişimcilik kursu açma kararı vermişti. Söz konusu bağış Ethereum Foundation ve Japonya’nın en büyük bankalarından birisinin arkasındaki Holding olan Sumitomo Mitsui Financial Group gibi tanınan isimler tarafından yapıldı.

Görünüşe göre kripto para ve blockchain eğitimleri tam gaz devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment