Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tone Vays: Bitcoin’in Fiyatı Madencilik, Güvenlik ve Alt Yapı İçin Çok Kritik

Kripto para piyasasında çokça sözü edilen önemli isimlerden birisi olan Tone Vays, geçtiğimiz günlerde çektiği bir videoda yakın zamanda yaşanan hareketlilik ve Bitcoin‘in fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bitcoin’in yaşadığı son düşüşte, bazılarına göre Bitcoin madencilik masraflarının, birim fiyatı geçmesine de değinen Vays, BTC fiyatının kesinlikle bunun ‘madenciliği, güvenliği ve alt yapısı için kritik bir öneme sahip olduğunu”, ancak kritik noktanın mevcut fiyat seviyesinden çok ama çok daha aşağıda olduğunu belirtti. Vays daha sonra Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun sistemi ‘oldukça iyi’ tasarladığını, madenciliğin de gün geçtikçe kazançlı olmaya devam ettiğini ve bedavaya para basmanın ağda mevcut olmadığını aktardı.

Halving (yarılanma) konusuna da değinen Vays, sıradaki halving’in normal prosedüre uygun olmadan, öncekinden dört yıl geçmemiş olmasına rağmen gerçekleşeceğini ve bunu durdurmanın bir yolu olmadığını aktardı. Vays daha sonra bütün bu düşüşe rağmen hala Bitcoin madenciliğinin kazançlı olabileceğini ifade etti.

Vays’ın söz konusu videosu esnasında hala düşük seviyelerde yer alan BTC, basın saatine göre 4.000 doların bile üzerine çıktı ve hala yükselişe devam ediyor. Çok değil bir kaç gün önce 3.100 dolara gerileyen BTC, bir çok alt koini de peşine takarak 4.121 dolara tırmandı ancak top 10 arasında en büyük yükselişi yakalayan BTC fork’u, Bitcoin Cash oldu.

Bitcoin Cash basın saati itibariyle %40 ve üzeri yükseliş yakaladı ve 90 dolara kadar düştükten sonra 160 dolara çıkmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment