Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toronto Meclis Üyesi, Vergi Ödemelerinde Bitcoin Kullanımını Önerdi

Bitcoin kullanımı dünyanın birçok yerinde hala sıkıntılı bir girişim. Bitcoin ile şu an itibariyle oldukça az noktada alışveriş yapma ve fatura ödeme şansına sahibiz. Kanada Toronto’da, bu konu hakkında değişik fikirler tasarlanmaya başlandı. Bir belediye meclis üyesi diğer ödemelerin dışında mülk vergileri için kripto para birimlerini kullanma fikrini ortaya attı. Teklif fazlasıyla olumlu oy almış olsa da oldukça sıra dışı. Yine de böyle bir önerinin resmiyet kazanması için şu anda olduğundan daha fazla oya ihtiyacı olduğu görülüyor.

Bitcoin ile faturalarımızı ve vergilerimizi ödemek oldukça ilginç olabilirdi. Şimdiye dek dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir seçenek mümkün değil. Bazı istisnalar mevcut, ancak bu işlemler genellikle aracı hizmetler sayesinde gerçekleşmekte. Toronto Belediyesi yakın zamanda bu konu hakkında bir istisna oluşturabilir. Belediye Meclis Üyesi Norm Kelly, emlak vergileri için kripto para birimleri kullanma fikrini ortaya attı. Aynı zamanda kara nakil vergileri, otopark ihlalleri ve kamu hizmetleri için de aynı hizmetin geçerli olabileceğini öne sürdü. Oldukça sıra dışı ve mümkün olmayacak bir fikir gibi görünüyor.

Toronto Bitcoine yöneliyor.

Şuan için bu seçenek sadece bir fikir aşamasında olduğundan herhangi bir resmiyet kazanmış değil. Kelly, 31 Ocaktaki toplantıda bu fikri belediye meclisine sormaya hazırlanıyor. Meclis üyelerinin bu fikri kulak ardı edeceğini dolayısıyla herhangi bir sonuca varılamayacağı düşünülüyor. Kelly’nin bu fikri çok az sayıda üyenin dikkatini çekecek gibi duruyor. Sonuçta Bitcoin bugünlerde tecrübesiz kişiler için pek iyi bir itibara sahip değil. Ayrıca Bitcoin’in değerinde öngörülemeyen inişler ve çıkışlar böyle bir seçeneğe engel oluşturan en büyük etkenlerin başında geliyor.

Kamuoyunda Bitcoine olan ilgi hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Ayrıca bu olay günümüzdeki kripto para tartışmalarının yaygın olduğu Toronto’da ilgileri daha da arttırmış durumda. Hükûmetler, çeşitli maliyetleri düşürmek adına potansiyel bir ödeme seçeneği olan Bitcoine oldukça fazla ilgi gösteriyorlar. Bitcoin kullanmanın birçok avantajı olsa da kendi içerisinde çeşitli riskler ve zorluklara sahip. Yetkililerin bu risk ve ödül arasındaki doğru dengeyi bulmaları pek de kolay olmayacağa benziyor.

Bu fikrin Toronto’da nasıl bir gelişme kaydedeceğini zamanla göreceğiz. Toronto, kendisini teknolojik olarak yenilikte lider olarak göstermeyi seven bir şehir. Bitcoin gibi kripto para birimlerine dikkat etmek bu imajlarını iyi yönde etkileyecektir. Bu fikri hayata geçirecek bir kişi olması gerekiyor, aksi takdirde fikrin etkisiz olduğu düşünülecek. Fikir hayata geçirildiği takdirde diğer hükûmetlerin de izleyebileceği bir emsal oluşturacaktır. Olumlu sonuçlara varılacağını düşünmek için hiçbir neden yok. Birçok insan toplantıda verilecek kararı heyecanla bekliyor olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment