Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trace Mayer: Bitcoin 2018 Sonunda 115 Bin Dolar Olabilir

Multimilyarder yatırımcı Trace Mayer, Bitcoin’in şu an bir fiyat düzeltmesi yaşadığını ve daha yılın ilerleyen dönemlerinde değerine değer katarak 115 bin dolar seviyesine gelebileceğini belirtti.

Bitcoin fiyatlarında geçtiğimiz günlerde yaşanan ciddi düşüş, birçok yatırımcıyı ciddi zarara sokmuş ve birçok panik satışı beraberinde getirmişti. Piyasada stabilitenin olmadığını düşünen bazı yatırımcılar da yatırımlarını çekme kararı alırken; tecrübeli analistler ise bunun ciddi bir alım fırsatı olduğu görüşünde birleşmişti.

Blockhain teknolojisi henüz emekleme aşamasındayken Bitcoin’i internet sitelerinde öneren, şimdinin multimilyarder yatırımcısı Trace Mayer da, konuyla ilgili konuştu. Önümüzdeki 11.5 ay boyunca Bitcoin’in fiyatında ciddi artış beklediğini belirten Mayer, Bitcoin rakamının yıl sonunda 115 bin doları aşabileceğini belirtti. Bu yükselişin, ürünün gerçek değerini yansıtmayacağını da sözlerine ekleyen Mayer, şöyle konuştu:

”Bitcoin’in şu anda geçmekte olduğu süreç, 2013 Ocak ayında başlayıp Mart ayında biten sürece çok fazla benziyor. Orada fiyat, 7 dolardan 266 dolar olmuş, sonra 90 dolara inmişti. Şimdi de 700 dolarlardan 20 bin dolarlara gelip daha sonra 9 bin dolar seviyesine geldi. Şimdi de yeni yatırımcıların gelmesi ve Wall Street’in işin içine girmesiyle çok ciddi bir artış bekliyorum.”

2013 yılında Mt.Gox borsasının hacklenmesinin ardından yaşadığı oransal değer kaybına benzer bir düşüş yaşayan Bitcoin, bu yazının yazıldığı dakikalarda ise 12 bin dolar civarı işlem görüyor.

Mayer’in Düşüncesini Wall Street Parası mı Etkiledi?

Bitcoin’i bu denli iyi biren bir insan olarak, Mayer’in yaptığı bu tahminler elbette Bitcoin yatırımcıları tarafından sevinçle karşılandı. Basında ve sosyal medyada ise bu yoruma sebep olan esas şeyin, Wall Street parasının devreye girecek olması olduğu sıkça konuşuldu. Kısa ve uzun vade pozisyonları açılmaya başlanması ile birlikte bir alım furyasının gelmesi beklenirken, Bitcoin ve birçok ünlü alt koinin bundan faydalanması bekleniyor.

Mayer, Bitcoinin gerçek değerinin ise 9 ila 14 bin dolar arasında bir şey olduğunu belirtiyor. Mayer’in bu açıklamasından ve de büyük düşüşün öncesinde konuşan Fundstrat yatırımcısı Tom Lee de, Bitcoin’in 20 bin dolar seviyesini Haziran öncesi aşması halinde, büyük bir fiyat artışı yaşanabileceğini ön gördüğünü basın mensupları ile paylaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment