Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TradeShift CEO’su: Blockchain Küresel Tedarik Zincirlerini Destekleyecek Kadar Olgun Değil

TradeShift CEO’su ve kurucu ortağı, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, blockchain teknolojisinin tedarik zincirlerini daha ucuz ve daha verimli yapabileceğini vurguladı. Yine de, Christian Lanng açıklamasının devamında blockchain’in henüz olgunlaşmamış olduğunu ve şu an bütün tedarik zincirini destekleyecek güce sahip olmadığını da belirtti.

Blockchain’in Olgunlaşması Gerek

Lann bugün katıldığı Dünya Ekonomik Forumu etkinliğinde, CNBC‘ye verdiği demeçte ilginç açıklamalarda bulundu. TradeShift CEO’su blockchain’in temel olarak ürünlerin orijinalliğini, çıkış yerini ve diğer detayları belirtme konusunda mükemmel bir teknoloji olduğunu vurguladı.

Bitcoin’in alt yapısını oluşturan teknoloji sayesinde, ürünler üzerinde çeşitli hakları olan hisse sahipleri ve paydaşlar, eski yöntemlere kıyasla sadece blockchain ağı üzerinden ürün ile ilgili bütün detaylara anlık olarak ulaşabilir. Lanng’ın görüşüne göre bu durum çok mükemmel olsa da, şu sıralar birazcık pahalı olması ve performans açısından yeterince olgun olmaması.

”Problem şu ki, bu yüksek peformanslı bir teknoloji değil.”

Lanng yaptığı açıklamanın devamında firmaların şu sıralar tedarik zinciri platformlarını daha fazla verim almak adına dijitalleştirmesinin önem arz ettiğini belirtti. Bunu yapmanın en kolay ve bariz yollarından birisi de blockchain. Yine de Laang bu yeni teknolojinin etrafındaki hype konusunda biraz endişeli.

”İnsanlar blockchain dediklerinde, bence onların asıl söylemek istediği şey bir şeyleri dijital olarak bağlamak. Bence blockchain teknolojisi henüz bunu yapacak kadar olgun değil. Ben bunun yanı sıra bu hypenin bir kısmı konusunda endişeliyim.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment