Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron’a Yakında Anonim İşlem Özelliği Gelebilir

Tron’un kurucusu Justin Sun kısa süre önce sosyal medya hesabından Tron ile ilgili yeni bir duyuru yaptı.

Sektörün en ünlü isimlerinden biri olan Sun’ın bu açıklamalarına göre Tron kullanıcıları kısa süre içerisinde anonim bir şekilde işlem yapmaya başlayabilecekler.

Korumalı İşlemler

Dünyanın en büyük Blockchain platformlarından Tron geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde epey ciddi bir gelişme gösterdi. Kısa süre önce paylaştığımız bir yazıda Tron ile bir hafta içerisinde 6 milyon adet yeni işlemin yapıldığından bahsettik.

Justin Sun tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak Tron’un gelişmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Kendisinin açıklamalarına göre Tron geliştiricileri artık korumalı işlemleri de denemeye başladılar. Sun’ın açıklamalarına göre bu işlemlerde; işlemi göndericisi ve alıcısı, işlemin girdisi ve çıktısı, işlemdeki para miktarını gizli olacak.

Yine Sun tarafından yapılan açıklamalara göre bu işlemlerin test aşamaları başlamış durumda. Korumalı işlem olarak adlandırılan bu işlemlerde zk-Snark algoritması (sıfır-bilgi algoritmalarından) kullanılıyor.

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki hala test aşamasında olan bu işlem özelliğine çeşitli şekillerde destek olunabilecek. Tron ile ilgilenen geliştirici grupları, bu işlemlerle ilgili geliştirdikleri yeni özellikleri veya fikirleri GitHub üzerinden paylaşabilecekler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment