Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron Hakkında Korkutan İddia! CEO Ortalığı Karıştırdı!

Tron, ilk başta Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokeni olarak piyasaya çıkmasının ardından kendi ağına geçmeyi başardı ve şu sıralar gerek merkeziyetsiz uygulamalar açısından, gerekse de yakalanan ivme açısından Ethereum’a rakip olduğu söylenebilir. 2018 yılında dünyaca ünlü dosya paylaşım platformunu satan alan ve daha sonra geçtiğimiz günlerde BitTorrent Token (BTT) projesini açıklayıp ilk halka açık satışı yapan Tron Foundation, sahip olduğu popülarite sayesinde hem eleştirilerin hem de övgülerin hedefi olmakta.

Binance’nin LaunchPad isimli platformu ile satışa sunulan BitTorrent tokenleri, 15 dakika gibi kısa sürede (teknik aksaklıklara rağmen) tamamlandı. Ancak Coinbase ve Binance gibi borsalarda birden fazla cüzdanın yönetilmesini mümkün hale getiren ChaChing isimli kripto para cüzdan platformunun kurucu ortağı ve CEO’su olan Thomas Schultz, çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı.


CEO, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu içerisinden bir kişinin, kendisine Tron projesinden uzak durması gerektiğini söylediğini vurguladı. CEO söz konusu gönderinin devamında başka bir tweet daha atarak, Tron’un tonlarca insanın kendi kripto para birimlerini satın alması için çok ”yapış yapış” bir pazarlama stratejisi yürüttüğünü ve yaptıkları bu eylemin onları sorumlu kıldığını vurguladı.

Tron’un menkul kıymet ilan edilmesi, SEC’in lisanssız ve izinsiz menkul kıymet satışı yaptığı için Tron’a yüklü cezalar hatta 1Broker platformuna yapıldığı gibi site kapatmaya kadar gitmesine neden olabilir. Tabii ki iddialar sadece yatırımcıları korkutmak için FUD amaçlı da yapılmış olabilir ki bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment