Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron Uçuyor – Piyasa Kızıla Boyanırken TRX Yükselişi Yüzde 15’i Geçti!

Bütün kripto para piyasası tekrardan kızıla bürünse de, piyasa hacmine göre dokuzuncu sırada yer alan Tron, inanılmaz bir yükselişle değer artışı yaşamaya devam ediyor.

Basın saatine göre lider kripto para birimi Bitcoin %0.22, ikinci sıradaki Ethereum %2.04, üçüncü sıradaki XRP ise %1.21 bir düşüş yaşarken, Tron geçtiğimiz günlerde piyasa hacmine göre Bitcoin SV’yi geçip dokuzuncu sıraya yerleşmesine rağmen hala yükselişini bitirmedi ve %15 üzeri artışla birim fiyatını 0.026 dolara çıkarmayı başardı.

Özellikle geçtiğimiz günlerde Etheruem ağının lider merkeziyetsiz oyun uygulamalarından birisi olan EtherGoo’nun, Tron blockchain ağına geçmesi 5 Ocak tarihindeki yükselişi tetiklemiş olsa da, yaşanan mevcut artışın arkasında belirgin bir sebep yok. Bunun yanı sıra Tron’un rakibi Ethereum ve EOS blockchain ağlarında merkeziyetsiz uygulama sayıları günbegün ciddi bir şekilde artarken, aktif kullanıcı açısından iki ağda da sıkıntılar yaşanmakta.

2018 yılı içerisinde Tron tarafından satın alınan ünlü dosya paylaşım platformu BitTorrent’in, geçtiğimiz tarihlerde kendi kripto para birimini üreteceğini duyurması ve bunun dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance‘nin Launchpad platformu ile yapılacağı duyurusu, Tron’un artışına neden olan başka bir sebep olabilir. Özellikle Torrent kullanıcılarının dosya yükleme veya indirme karşılığında token kazanmasını amaçlayan Atlas veya diğer adıyla BitTorrent projesi, bir çok kullanıcının merak ettiği bir konu olarak öne çıkmaktaydı.

BTT ismiyle üretilmesi planlanan BitTorrent token’i, toplamda 990 milyar adet olacak ve TRC-10 token’i olarak piyasaya sürülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment