Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron Uzun Vadede Kazandırıyor – Kasım Ayından Bu Yana İki Kat Fiyat Artışı Yaşadı

Tron, 2018 yılının Kasım ve Aralık ayında yaşanan düşüş göz önüne alındığında, kesinlikle uzun vadede kazandıran kripto para birimlerinden birisi oldu.

Merkeziyetsiz blockchain protokolünün kripto para birimi TRX, Kasım ayından bu yana birçok kripto para biriminin yaşamadığı düzenli ve uzun vadeli yükselişi tecrübe etti. 20 Kasım 2018 tarihinde 0.0132 dolar olan TRX, basın saatine göre 0.0253 dolardan el değiştirmekte. Bu zaman aralığında lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı toplam %18.37 düşüş yaşarken, TRX’in blockchain konusundaki en büyük rakipleri Ether ve EOS da %18.39 ile %33.42 değer kaybı yaşadı.

Tron zaman zaman yaşadığı yükselişle piyasa hacmine göre en büyük sekizinci kripto para birimi sıralamasına yükselse de, daha sonra yaşadığı düzeltme ile yeniden dokuzuncu sıraya gerilemişti.

Tron’un Yükselişinin Sebebi

Tron’un yükselişinin şüphesiz en büyük sebebi, bu ayın başlarında Tron’un kurucusu ve CEO’su Justin Sun’un, BitTorrent Token konusunda yaptığı duyuru olarak bilinmekte.

Sun, 2018 yılında satın aldığı BitTorrent platformunun kendi tokenini piyasaya süreceklerini duyurmuş ve bu haber günlük 100 milyon aktif kullanıcıya sahip olan BitTorrent’in etkisi de göz önüne alınınca fiyatta yüskeliş yaratmıştı. Bunun yanı sıra Sun, TRX kripto para birimine sahip kullanıcılara yapılacak olan ciddi BTT airdrop duyurusu ile, TRX alımını tetiklemiş olabilir.

Geçtiğimiz tarihlerde eToro platformunun CEO’su Yoni Assia da, projeye olan ilgisini belirtmiş ve BitTorrent’in büyük bir ICO olduğunu vurgulamıştı.

Tron basın saatine göre neredeyse top 10 içerisindeki bütün kripto paralar kızıla boyanmışken %6 ve üzeri yükselişle kesinlikle kripto para topluluğunu şaşırtmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment