Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron’dan Yeni Ayrılık – CTO Firmadan Ayrıldı

Tron Foundation’un eski CTO’su ve vakfın kurulduğu ilk tarihlerden bu yana bir üyesi olan Lucien Chen, Medium üzerinden yayınladığı bir bildiri ile artık Tron ile çalışmadığını ve firmadan ayrıldığını doğruladı.

Chen’in ayrılışı ilk olarak geçtiğimiz Cuma günü Medium üzerinden aktarıldı. Eski CTO konu hakkında yaptığı açıklamada kendisi ve CEO Justin Sun arasında teknolojik açıdan çıkan ”mantıksız tartışmalar ve çatışmalar sonucu” bu kararı aldığını ve Tron’un merkeziyetsizliği ile kullanışlılığının artık mevcut olmadığını vurguladı.

”Teknik bir adam olarak, Tron’un ”web’i merkeziyetsizleştirme” amacından ayrılmasından dolayı çok üzgün hissediyorum. Şu an için gerçek internet uygulamaları TRON ağı üzerinde hiçbir şekilde çalışamıyor.”

Blockchain’in ruhunun merkeziyetsizlik olduğunu da ifade eden eski CTO, Tron projesinin artık merkezi bir hal aldığını vurguladı. Chen açıklamasının sonlarına doğru Volume Network isimli ”yeni Tron” projesini hayata geçireceğini ve Volume için whitepaper bile yazdığını ifade etti. Volume’un yeni bir konsensüs mekanizmasına sahip olacağını ve ”gerçek anlamda merkeziyetsiz” olacağını itiraf eden eski CTO, bu planı hakkında oldukça umutlu.

Tron Foundation ise Reddit üzerinden verdiği bir yanıt ile Chen de dahil toplam üç kişinin görevlerine Tron tarafından son verildiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment