Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump’tan Bitcoin İçin ‘Dolandırıcılık’ Yorumu

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Bitcoin’in dolara rakip para birimlerinden biri olduğunu ve Bitcoin’i sevmediğini açıkladı.

Donald Trump, pazartesi günü telefonla katıldığı bir Fox Business yayınında Bitcoin hakkındaki görüşlerini paylaştı. ABD’nin eski başkanının açıklamaları şu şekilde oldu:

“Bitcoin bir dolandırıcılık gibi duruyor. Şaşırmıştım, […] bizim dönemimizde fiyatı çok daha düşüktü, 6.000 dolardı. Bitcoin’i sevmiyorum çünkü o da dolara rakip para birimlerinden biri, dolarla rekabet eden bir para birimi. Ben dünyanın para biriminin dolar olmasını istiyorum. Bunu hep söyledim.”

Donald Trump, kripto paralar hakkındaki görüşlerini 2019’da paylaştığı bir tweet ile açıklamış, “Bitcoin’in ve diğer kripto paraların hayranı olmadığını” belirtmişti. Trump’ın o dönemde getirdiği eleştiri, bunların fiyatının fazla volatil olması ve herhangi bir şeye dayanmıyor olmasıydı.

O tarihteki açıklamalarında bunların “para olmadığını” söyleyen Trump, bugün Bitcoin için para birimi ifadesini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!