Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Bitcoin Konferansına Hazırlanıyor: Fiyatı Uçuracak Açıklama Gelecek Mi?

Kısa süre sonra Bitcoin (#BTC) konferansında konuşacak Donald Trump, piyasa için sürpriz yaratabilir.

Donald Trump 14 Temmuz günü başarısız bir suiskaste uğrasa bile Bitcoin 2024 konferansına katılmaktan vazgeçmedi. Trump’ın 27 Temmuz’da Nashville konferansında konuşma yapması planlanıyor.

Bu piyasa için olumlu bir haber olarak görülürken Trump’ın yapacağı konuşmada, Bitcoin’i ABD ekonomisinin önemli bir parçası haline getirmeye yönelik planlar paylaşabileceği öngörüldü.

Konu hakkında açıklamada bulunan 10x Research’ün kurucusu Markus Thielen, Trump’ın Bitcoin’i stratejik bir rezerv varlığı olarak ilan edebileceğine yer verdi:

Bitcoin’i stratejik bir rezerv varlığı olarak ilan edeceğine dair spekülasyonlar yüksek, bu da Bitcoin fiyatında parabolik bir artışı tetikleyebilir. Trump’ın Nashville konuşması öncesinde kâr elde etmek, hatta Bitcoin’de short pozisyon açmak pahalı bir egzersize dönüşebilir.

Trump’ın böyle bir açıklamada bulunması ve başkanlık yarışını kazanması halinde Bitcoin ve kripto paralar için önemli bir boğa koşusunun gelebileceği öngörüldü.

Öte yandan bazı taraflar, geçen sene Bitcoin Miami konferansından sonra olduğu gibi Trump’ın açıklamalarının ardından da bir haberi sat durumu yaşanabileceğini düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 67.200 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!