Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump, Bu Kripto Paralarla 7,5 Milyon Dolar Topladı: Ünlü İsimler Bağış Yaptı

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ı destekleyen bir siyasi eylem komitesi (PAC), kripto para cinsinden yaklaşık 7,5 milyon dolar topladı.

Federal Seçim Komisyonu’na (FEC) sunulan rapora göre Trump 47 bağış komitesine yapılan bu bağışlar arasında Bitcoin, Ethereum, XRP, USDT ve USDC gibi kripto paralar yer aldı.

Kripto topluluğundan büüyük destek

PAC tarafından bildirilen bu bağışlar, 1 Temmuz’dan 30 Eylül’e kadar olan dönemi kapsıyor. 2024 seçimlerine sadece üç hafta kala yapılan anketler yarışın başa baş geçtiğini gösterirken Trump, kripto topluluğundan gelen bu büyük finansman desteğine güveniyor. Trump, bu seçim döneminde kendisini kripto yanlısı bir aday olarak konumlandırarak Beyaz Saray’da görev yaptığı dönemdeki kripto karşıtı tutumunu tersine çevirdi.

Ünlü isimler de yer aldı

BTC Inc. CEO’su David Bailey, yaklaşık 498.000 dolar değerinde Bitcoin bağışladı. Bailey, Trump’ın kripto paralar konusundaki düşüncelerini değiştirmesinde etkili olan Bitcoin savunucularından biriydi ve Temmuz ayında Nashville’de düzenlenen büyük bir Bitcoin konferansında Trump’ın ana konuşmacı olarak yer almasını sağladı.

Yeni bağışçılar arasında, Trump ailesinin kripto projesi World Liberty Financial’ın kurucu ortaklarından Chase Herro da bulunuyor.

Ripple’ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, 300.000 dolar değerinde XRP bağışladı. Ancak, Ripple’ın milyarder kurucu ortağı Chris Larsen, Trump’ın rakibi Kamala Harris’i destekleyen Future Forward süper PAC’sine 1 milyon dolar değerinde XRP bağışladı.

Trump tarafında, milyarder ikizler Tyler ve Cameron Winklevoss, toplamda 1,1 milyon dolar değerinde bağış yaptı. Ancak bu miktarın bir kısmı, yasal sınırları aştığı için Eylül ayında iade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!