Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’a İkinci Suikast Girişimi, Bitcoin ve Ethereum Fiyatını Etkiledi mi?

Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 2,2 düşüşle 58.862 dolar seviyesine geriledi. Bu düşüş öncesinde ABD Merkez Bankası’nın (Fed) beklenen faiz indiriminin piyasalar üzerindeki potansiyel etkisinin yatırımcılar tarafından tartılmaya devam ediliyor.

Bitcoin hafta sonu 60.600 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra, pazartesi günü 58.231 dolara kadar düştü. Ethereum (ETH) ise yüzde 5,1 kayıpla 2.299 dolar seviyesine geriledi.

Fiyat düşüşü, aynı zamanda ABD’nin eski başkanı ve mevcut Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimi haberleriyle de çakıştı.

Presto Research analisti Min Jung, kripto para piyasalarındaki keskin düşüşün zamanlamasının bu olaya denk geldiğini belirtse de, bu düşüşün daha çok Cuma günü yaşanan kazanımların geri verilmesiyle ve Fed’in toplantısı öncesindeki riskten kaçınma hareketiyle ilgili olduğunu söyledi.

Trump saldırısı Bitcoin’i etkiledi mi?

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı bu hafta gerçekleşecek ve yatırımcılar faiz indirimi duyurusunu bekliyor. SOFA.org’dan Augustine Fan, “Bitcoin hala 58.000 dolar seviyesinde ve son iki haftadır önemli bir hareket yaşamadı. Trump suikast girişimi ise şu an için makro piyasalar üzerinde bir etkisi olmayan bir olay” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!