Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türev Piyasası Verileri, Bitcoin’in 2024’te Yükselmeye Devam Edebileceğine İşaret Ediyor

Türev piyasasındaki veriler, Bitcoin fiyatının 2024 baharında yükselişine devam edebileceği yönünde “destekleyici bir işaret” olarak yorumlanıyor.

Deribit CCO’su Luuk Strijers, vadesi mart, haziran ve eylül aylarında dolacak Bitcoin sözleşmelerindeki vadeli işlem priminin, ekim ayının başından beri spot Bitcoin fiyatının üstünde yükseldiğine dikkat çekti.

Strijers, Bitcoin’in spot fiyatıyla vadeli işlem fiyatı arasındaki farkın (baz) %10’u aştığını söyledi. Strijers, “Bazın yükselmesi, piyasanın spot fiyatın yükselmesini bekliyor olduğuna işaret eder. Yıllık baz şu anda %10-12 arasında ve bu, piyasanın dayanak varlığın önümüzdeki yıl %10-12 yükseleceğini beklediği anlamına geliyor.” dedi.

Deribit yöneticisi, Bitcoin fiyatının bu hafta 42.000 doları aşmasını birkaç etkene bağlıyor. Bunlara örnek olarak spot borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanacağı beklentisiyle Binance’in ABD’de vardığı uzlaşmayı gösteren isim, “Aynı zamanda artan jeopolitik gerilimler, enflasyonun hafiflemesi ve kurumsalların düzenli bir şekilde daha fazla devreye giriyor olması var.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!