Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Kripto Borsası Merkez Bankası ve Devlet Kurumlarından İsimleri Kadrosuna Kattı!

Türkiye merkezli kripto para borsası CoinTR, eski kamu çalışanlarından önemli isimleri bünyesine ekledi.

CoinTR 24 Ekim günü yaptığı resmi blog paylaşımında, Türk kamu kurum çalışanlarının önemli isimlerine yönetim kurulunda yer verdiğini beyan etti. Türk kripto para borsası söz konusu atamaları “Kamu Kurumlarından Kripto Sektörüne” başlığıyla duyurdu.

Paylaşılan duyuruya göre eski TC Merkez Bankası Genel Müdürü Ali Eşelioğlu, 9 Ekim 2023 itibariyle CoinTR’ye CEO olarak atandı.

CoinTR ekibi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bu noktalara değindi:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Deniz Bank, Doğan TV Holding ve Esbank’ta yer almasının ardından aramıza katılan Ali EŞELİOĞLU’nun CoinTR’nin yeni CEO’su olduğunu duyurmaktan gurur duyuyoruz!

 

Geleneksel finans ve kamu kurumlarından elde ettiği tecrübeyi birleştirerek CoinTR’nin güven ve inovasyonun buluşma noktası olması hedefinde emin adımlarla yürüyecek yeni CEO’muza hoş geldin demek istiyoruz.

CoinTR’nin yeni CEO’su EŞELİOĞLU ise kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni görevini teyit ederken dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Popüler kripto para birimlerinin geniş bir seçkisini sunan, entegrasyon sağlamış ve sektöre öncülük eden uluslararası kripto para borsası CoinTR’de CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak yeni bir pozisyona başlıyorum. CoinTR pazarın önemli oyuncularından biri olarak duruyor.

Deneyimli isimler yönetim kurulunda

Atamalar sadece CEO ile sınırlı kalmadı. Kripto para borsasının Yönetim Kurulu Başkanı ise eski Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Şakir Ercan Gül oldu.

Eylül 2022‘de hizmet vermeye başlayan CoinTR’nin yönetim kurulu üyesi olarak atanan isimler arasındaysa eski Türkiye Merkez Bankası Başkan Başdanışmanı Ergün Akıncı, eski Türkiye Vakıflar Bankası T.AO Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Karaağaç ve eski BDDK Kıdemli Bankacılık Başuzmanı Yakup Demir yer aldı:

CoinTR’nin yönetim kurulu başkanlığına Şakir Ercan GÜL, yönetim kurulu başkan vekilliğine Ergün AKINCI, yönetim kurulu üyeliğine Mehmet Emin KARAAĞAÇ ve kurumsal uyum müdürlüğüne Yakup Demir gelmiştir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!