Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Kripto Para Sektörüne Sorduk: Bitcoin Dün Gece Neden Çakıldı?

Lider kripto para birimi Bitcoin, dün akşam saatlerinde çok kısa bir süre içinde oldukça ciddi oranda bir düşüş yaşadı. Bir dönem 8 bin doların altına kadar inen ve daha sonra kısa süre içinde yeniden 8500 dolar seviyelerine çıkmaya başlayan Bitcoin, şu sıralarda ise yüzde 13’lük bir düşüş ile 8460 dolar civarından işlem görüyor.

Oldukça kısa sayılabilecek bir sürede bu denli sert düşüşün yaşanması ise haliyle hemen herkesi büyük bir meraka sevk etti. Bitcoin’in bu kadar kısa sürede neden ciddi oranda değer kaybettiğini de Koin Bülteni ekibi olarak takipçilerimize sorduk.

Ankete toplamda 1158 kişi katılırken, katılımcılara  göre Bitcoin’in bu denli çakılmasının primer sebebi geçtiğimiz günlerde açılan Bakkt platformunun düşük hacim ile beklentilerin uzağında kalması. 

Kripto para sektörüne göre, bu alanda olası şüpheli olabilecek ikinci şey ise Bitcoin’de hash rate oranlarının düşmesi.

Buna ek olarak yüzde 15 ve yüzde 14 olan şıklarımız ise Tether’in kazandığı 990 milyon dolarlık dava ve ETF kararına erteleme gelmesi oldu.

Son dönemin belki de en ‘kanlı’ günlerinden birini yaşayan Bitcoin için bundan sonraki durağın ne olacağı ise merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment