Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Sanatçı Refik Anadol’dan Büyük NFT Başarısı: Milyonlarca Dolarlık Kazanç!

Ünlü Türk tasarımcı Refik Anadol’un son NFT koleksiyonu büyük ilgi gördü.

NFT piyasası son senelerin en hacimsiz noktasına gerilemişken dijital sanatçı Refik Anadol’un son koleksiyonu adeta can suyu oldu. “Winds of Yawanawa” isimli bu 1.000 parçalık NFT koleksiyonu kısa sürede yarattığı milyonlarca dolarlık hacimle dikkatleri üzerine topladı.

NFT pazaryeri OpenSea verilerine göre 1 Temmuz’da piyasaya sürüldüğünde 1,5 Ethereum (ETH) taban fiyatına sahip olan koleksiyon, yaklaşık 3 ay içerisinde 10 kat değer kazandı. Anadol’un bu son NFT koleksiyonu 3 aylık zaman zarfında toplamda 8,6 milyon dolar değerinde 5.400 ETH’lik hacme ulaştı.

NFT piyasasındaki durgunluğa rağmen koleksiyon son bir haftada 4,1 milyon dolar değerinde 2.649 Ethereum hacim yaparak dikkat çekti.

Brezilyalı yerli kabile topluluğu Yawanawa ve Anadol arasında sağlanan işbirliği ile ortaya çıkan Winds of Yawanawa koleksiyonunun #604 numaralı bir parçası 23 Ethereum’a satılarak en yüksek değerli parça statüsüne ulaştı.

Blokzinciri merkezli araştırma şirketi Proof Collective’in araştırma direktörü “punk9059“, Refik Anadol’un bu koleksiyonunun OpenSea’deki tüm Ethereum işlem hacminin %25’ine ev sahipliği yaptığını vurguladı:

Winds of Yawanawa dün OpenSa’de 451 ETH’lik hacim yaptı, bu da OpenSea’deki toplam ETH hacminin yaklaşık %25’ine denk geliyor.

Refik Anadol’un yapay zeka ve modern sanatı ses ve akıcı bir görselle bir araya getirdiği Winds of Yawanawa koleksiyonu güncel verilere göre 11 ETH taban fiyattan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!