Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Yatırım Bankası Kripto Para Odaklı İsviçreli Dev ile Ortaklık Kurdu!

Türk yatırım bankası Misyon Bank,  İsviçreli kripto altyapı sağlayıcı Taurus ile ortaklık kurdu.

Türk neo bankası olan Misyon Bank, bugün paylaşılan basın bültenine göre dijital varlıkların saklanması için dünyanın önde gelen altyapı sağlayıcılarından Taurus ile ortaklık kurdu.

Bu kapsamda Misyon Bank, Taurus’un sektörde lider olan teknolojilerinden faydalanacak.

Aynı zamanda Alman Deutsche Bank’ın da kripto para saklama hizmeti ve tokenizasyon için İsviçreli kripto altyapı sağlayıcı Taurus, birçok dev banka ile çalışıyor.

Misyon Bank CEO’su Dr. Önder Halisdemir konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Türkiye’yi bölgesinin İsviçre’si haline getirmeyi hedefleyen vizyonumuzla ülke ve bölgemiz için önemli bir adım attık. Bu adım ile Türk varlıklarını tokenizasyon aracılığıyla dünya yatırımcıları ile buluşturacak saklama bankacılığı iş modelimizle ülkemiz ve çevre ülke varlıklarını sınırlarımız içinde güvenle saklayarak; Türkiye’yi bölgesel yatırım hub’ı haline getireceğiz. Hedefe giden yolda teknolojik altyapımızı İsviçre merkezli Taurus ve iştirakimiz MisyonTech’in iş birliği içinde yapılandırıyoruz.

Önder Halisdemir ayrıca  “İstanbul Teknik Üniversitesi ve KPMG katkıları ile kurguladığımız yerel servisler ile dijital varlıklara kapsayıcı çözümler sunuyoruz. Ülkemizdeki yasal düzenlemeler tamamlandığında bu çalışmalarımız, Türkiye’yi varlık saklama ve tokenizasyon alanında rekabetçi konuma getirecek ve ülkemize bölgesel bir hareket alanı sunmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Taurus’un kurucu ortağı Lamine Brahimi şunları ekledi:

Türkiye’nin ilk Neo-yatırım bankası olan Misyon Bank ile işbirliği yapmaktan çok mutluyuz. Taurus-PROTECT ve Taurus-CAPITAL’den yararlanarak yeni dijital varlık hizmetlerini başlatmada bankayı desteklemeyi dört gözle bekliyoruz. Misyon ve MisyonTech uzman ekibi ile attığımız bu önemli adım sayesinde Türkiye’nin dijital varlık saklama ve tokenizasyon alanında bölgede önemli bir konuma geleceğine inanıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!