Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye MetaMask’ı En Çok Kullanan 11. Ülke Oldu

Yazılım şirketi ConsenSys tarafından paylaşılan verilere göre Türkiye, dünya genelinde MetaMask uygulamasının en çok kullanıldığı 11. ülke oldu.

  • Salı günü Koin Bülteni ile paylaşılan verilere göre MetaMask’ın aylık aktif kullanıcı sayısı, Temmuz 2020-Ağustos 2021 tarihleri arasında 545.080’den 10 milyonun üstüne çıkarak bir yılda 19 kattan fazla büyüme gösterdi.

  • Ethereum odaklı yazılım şirketi ConsenSys tarafından 2016’da geliştirilen MetaMask, Ethereum blockchaini ve Ethereum ile uyumlu Polygon, Arbitrum, Optimism gibi diğer ağlar için bir kripto para cüzdanı işlevi görüyor.

  • Merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasıyla birlikte büyüyen MetaMask; dünya genelinde en çok Filipinler, ABD, Vietnam, Birleşik Krallık, Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya, Endonezya, Tayland, Türkiye, Almanya, Fransa, Kanada ve İspanya’da kullanılıyor.

  • MetaMask’ın kurucularından Dan Finlay, MetaMask olarak “kullanıcıların internet ortamında güven oluşturmak için yeni yollar keşfetmelerine olanak tanıdıklarını” söyleyerek, yaşadıkları büyümeyi MetaMask “topluluğuna borçlu olduklarını” ekledi.

  • MetaMask, kripto para saklamanın yanı sıra DeFi uygulamalarına ve özellikle NFT dünyasına giriş yapmak için kullanılabiliyor. ConsenSys verilerine göre Ethereum ile uyumlu DeFi ekosisteminde 2019’da toplamda 2 milyar dolarlık kripto para bulunurken, bu sayı günümüzde 80 milyar doların üstüne çıktı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!