Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye Teknoloji ve Sanayi Bakan Yardımcısı: Bitcoin Hükümetleri Endişelendiriyor!

Teknoloji ve Sanayi Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Avrasya Blockchain Zirvesi etkinliğine katılan önemli isimlerden birisi oldu. Dönmez, özellikle bakanlık nezdinde blockchain tabanlı ve diğer teknolojik girişimlere yönelik bakış açısını açıkladı ve önemli ifadelere imza attı.

Teknopark’lara yönelik bakanlıkça ciddi bir vergi ve sigorta desteği sağladıklarını vurgulayan Dönmez, AR-GE tasarım merkezlerine verilen izinlerin de arttırıldığını ifade etti. Yeni dönem sanayi stratejileri ile birlikte bakanlık olarak dünya çapındaki blockchain gelişmelerini takip etmeyi istediklerini dile getiren yardımcı, şunları ifade etti:

”Yeni dönem sanayi stratejilerinde Blockchain gibi teknoloji trendleri de yer alıyor.

Biz Türkiye’nin gelişiminde gerekli her türlü desteği göstermeye çalışıyoruz. Genç arkadaşların çalışma gayretinden çok memnunuz ve onların geri dönütleri sayesinde çalışmaya, gelişmeye devam ediyoruz. ”

Bitcoin’in Verisi Takip Edilemiyor

Daha önce Bitcoin ve blockchain konusunda çalışmalar yaptığını vurgulayan Dönmez, açıklamasının devamında önemli noktalara dikkat çekti:

”Bitcoin bizim için şu an veri tarafı da çok mühim olan bir konu ancak burada iki tane nokta var bence politikacıları ve hükümeti ilgilendiren. Birincisi, Bitcoin gibi yapılar biraz daha stabil olmalı, bunun para olması için önündeki temel engellerden birisi bu.

Devletler ve merkez bankalarının bilmesi gereken bir diğer konu ise, servetin nasıl dağıtıldığı. Bu paralarda servetin nasıl dağıtıldığını takip edememe gibi bir durum var ve bu hükümetleri endişelendiriyor. Elimizde veri olmazsa doğru kararlar alamayız.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment