Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Ethereum İle Futbolcu Transferi Gerçekleştirildi!

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri Türkiye içerisinde git gide daha popüler bir hal almaya devam ediyor. 2018 yılı içerisinde bir futbolcunun Bitcoin ile transferi Türkiye için bir ilk ve bir hafta öncesine kadar tek unvanına sahip olsa da, kripto para kullanılarak yapılan ikinci transfer yakın bir zamanda gerçekleştirilerek bu yeniliğin devam ettirileceği gösterildi.

Çanakkale içerisinde ikinci Amatör Ligi B Grubu bünyesinde mücadele eden Bolayır Gençlikspor isimli futbol takımı, türüne az rastlanacak bir olaya imza atarak 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Osman Yusufoğlu’nu 1 ton buğday, 1 ton ayçiçeği ve 4 bin 500 TL değerinde Ethereum kripto para birimi karşılığında renklerine bağladı.

Yusufoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada ayçiçeği ile buğdayın kendisini cezbettiğini ifade etti. Kulüp başkanı Bayram Koç ise Türkiye içerisinde bir ilk olsun diye köyün geçim kaynağı ne ise onunla ödeme yapmak istediklerini ve bunların arasında buğday, ayçiçeği ve Ethereum kripto para birimi olduğunu vurguladı.

Türkiye’deki İlk Ethereum Teklifi

Yusufoğlu konu hakkında yaptığı açıklamasının devamında teklifi oldukça ilginç bulduğunu ancak ilk başta 2’şer ton buğday ve ayçiçeği istemesine rağmen 1 tonu kabul etmek zorunda olduğunu vurguladı.

Ethereum ile futbolcu transferi öncesinde Türkiye içerisinde Bitcoin kullanılarak da bir transfer yapılmıştı. Sakarya içerisinde top koşturan Harunustaspor, 2018 yılında Ömer Faruk Kıroğlu’nu o tarihlerde 2 bin TL değerindeki 0.0524 Bitcoin ve ayrıca 2 bin 500 TL teklif etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment