Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Kripto Paralar ve Bankacılık İlk Defa Bir Arada: cSight Nedir?

Açık bankacılığı kripto para sektörü ile entegre eden Türkiye’nin ilk platformu cSight’ın ne olduğunu sizler için derledik.

Arde Yazılım’ın öncülüğünde geliştirilen ve açık bankacılığı kripto para sektörü ile entegre eden Türkiye’nin ilk platformu olan cSight’ın detaylı bir şekilde ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını sizler için inceledik.

cSight nedir?

Eylül 2023’te ODTÜ Teknokent’in onayını alarak faaliyetlerine başlayan cSight, kripto para yatırımcılarının borsa hesaplarını ve cüzdan portföylerini tek bir merkezden takip etmelerine olanak sağlaması ile dikkat çekiyor. 

Platform üzerinde kullanıcılar, borsalardan aldıkları API’leri ve MetaMask ya da TrustWallet gibi kripto para cüzdan adreslerini cSight’a entegre ederek güncel portföylerini tek bir uygulama üzerinden kolaylıkla takip edebilecekler.

cSight, kullanıcıların bütün portföyünü tek bir çatı altında göstermesinin yanı sıra yüzdesel dağılımları ve risk analizleri de sağlayacak. Söz konusu özellik kripto para yatırımcılarının portföylerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine imkan tanımayı ve sağlam kararlar alabilmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Koin Bülteni ile partnerlik

cSight, kullanıcılara platform üzerinde kripto para haberleri için de erişim sunmaktadır. Türkiye’de Koin Bülteni ile haber partnerliği yaparak kullanıcılarına güncel kripto para haberlerine kolayca ulaşma imkanı sağlamaktadır. 

Uygulamada yer alacak haberler kısmında güncel ve hızlı kripto para haberleri bulunacak.

Uygulama içi görevler

cSight ayrıca kullanıcılarına çeşitli uygulama içi görevler sunmaktadır. Kullanıcılar bu görevleri yaparak puanlar (XP) kazanabilecek ve bu XP’ler ile özel kutuları açma şansı yakalayacak. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu kutular, yerel ve global kripto para borsaları ile aktif topluluklara sahip firmaların coinlerini içerecek.

cSight, bu sistemle borsalar ve topluluklar arasındaki etkileşimi güçlendirmeyi ve derinleştirmeyi hedeflemektedir. Bu yaklaşım ile hem yerel hem de global düzeyde öncü bir rol üstlenmeyi amaçlamaktadır. 

Kullanıcı odaklı platform

cSight, kullanıcı odaklı bir platform olması ile birlikte geri bildirimleri dikkate alacak ve bu doğrultuda birçok yeniliği uygulamaya koyacak. Platform ayrıca yatırımcılar arasında popüler olan airdrop, NFT içerikleri, ön satış (ilk coin arzı-ICO) duyurularını da takip etme imkanı sunacak.

Kripto para piyasasının önde gelen isimleri platforma rehber içerikler sağlayacak ve bu sayede kullanıcılara daha kapsamlı bir deneyim sunulacak.

  • cSight’ı Apple App Store’dan indirmek için buraya tıklayınız.
  • cSight’ı Google Play Store’dan indirmek için buraya tıklayınız.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!