Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Yeni Bir Dönem: Bitcoin ile Akaryakıt Alınabilecek!

Akaryakıt şirketlerinden Aytemiz, geçtiğimiz gün akaryakıtta self-servis dönemine geçiş yaptığını açıkladı. Akaryakıt fiyatlarını düşüreceğine inanılan bu sistem, Türkiye genelinde yoğun ilgi gördü.

Self-Servis Dönemi Başladı

Türkiye genelinde 500’den fazla bayisi bulunan Aytemiz, akaryakıtta self-servis dönemini başlatmak için kolları sıvadı. Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda bu sistemin kullanılmaya başladığını belirtti.

Ahmet Eke’nin açıklamalarına göre akaryakıtta self-servis dönemi, akaryakıt fiyatlarının azalmasına katkıda bulunacak. Litre bazında motorinden 20, benzinden ise 15 kuruş tasarruf edilebileceğini söyleyen Eke, müşterilerin her depo dolumundan 10 lira tasarruf edebileceklerini belirtiyor.

Otogazlı araç sahipleri en azından başlangıç aşamasında bu self-servis sisteminden faydalanamayacaklar. Ahmet Eke’nin açıklamalarına göre otogaz dolumu ciddi bir eğitim gerektiriyor ve bu yüzden self-servis hizmetine dahil edilmiyor.

Ödeme İmkanları

Aytemiz Genel Müdürü Eke tarafından yapılan açıklamalar, araç sahiplerini sevindirdi. Eke’nin açıklamaları, hem araç sahibi olup hem de kripto para destekçisi olan kişilerin ise yoğun ilgisini çekti.

Habertürk tarafından yapılan habere göre Ahmet Eke, self-servis sisteminde öncelikle kredi kartı ile ödeme yapılacağını, daha sonra nakit paranın da kullanılabileceğini söyledi.

Eke’nin açıklamalarına göre Aytemiz bayilerinde Bitcoin ve diğer kripto paralarla akaryakıt almak da mümkün olabilir. Eke, “bir yıl içerisinde kripto para ile ödeme alabilecek bir noktaya gelmek istediklerini” açıkladı.

Ahmet Eke tarafından yapılan bu açıklamalar akaryakıtta self-servis döneminin yanı sıra akaryakıtta Bitcoin döneminin de başlayacağını gösteriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment