Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tutuklanan Binance Yöneticisinin Sağlığı Fenalaşıyor, Avukatlar Görüşemiyor

Nijerya’da tutuklu durumda olan Binance yöneticisi Tigran Gambaryan’ın ailesi, kendisinin durumu hakkında bilgiler paylaştı.

Gambaryan’ın ailesi, kendisinin yasal ekibine yeterli düzeyde erişim hakkı sağlanmadığını ve sağlığının gitgide kötüleştiğini açıkladı.

Gambaryan, 16 Temmuz’da tekerlekli sandalyeyle Nijerya’da mahkeme salonuna girdi. Ancak duruşma, 11 Ekim’e ertelendi. Avukatlar, Kuje hapishanesinde tutulan Gambaryan ile 26 Temmuz’dan bu yana görüşemediklerini ve şu anda yatalak olduğunu söyledi.

Ailenin açıklamasında, “Tigran’ın avukatları, davasının ara tatil süresince görülmesi için talepte bulundu” denildi.

Sağlık durumu kötüleşiyor

Aile ayrıca, mahkeme emrine rağmen hapishane yetkililerinin Gambaryan’ın tıbbi kayıtlarını hâlâ elinde tuttuğunu belirtti.

Gambaryan’ın ailesi, “Tigran’ın sırtındaki fıtık, son derece uzmanlaşmış ve riskli bir cerrahi müdahale gerektiriyor. Kuje’de geçirdiği çok sayıda boğaz enfeksiyonu ve zatürre nedeniyle bademciklerinin alınması için ek bir cerrahi müdahale gerekiyor. Genellikle yatağa bağlı olduğundan, kan pıhtılaşmasını önlemek için kan sulandırıcı ilaçlar almak zorunda kalıyor” dedi.

ABD Kongre üyeleri, Amerikan vatandaşı olan Gambaryan’ın ABD’ye geri getirilmesi için Başkan Joe Biden’a çağrıda bulundu.

Eskiden ABD Vergi Dairesi’nde çalışan Gambaryan, Binance’in mali mücadele birimini yönetiyordu. Gambaryan, Şubat ayında gönüllü olarak Nijerya’ya seyahat ettikten sonra tutuklandı.

Kara para aklama suçlarından yargılanan Gambaryan, iddiaları reddediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!