Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEOsu: “Bitcoin ve Blockchain Teknolojisi Bir Dönüm Noktasıdır”

Bitcoin ve Blockchain teknolojilerini bir sonraki kilit noktadır

9 ağustosta Kaliforniya, Mountain View’da gerçekleşen Bilgisayar Tarihi Müzesi’nde gerçekleşen, Twitter ve Square isimli finansal çözümler sunan firmanın CEOsu Jack Dorsey ile gerçekleşen röportajda, Dorsey aşağıdaki sözlere yer verdi.

“Bitcoin ve Blockchain teknolojilerini bir sonraki kilit noktadır”


Dorsey 1,5 saate yakın süren röportajda bankacılığın, blockchain teknolojisinin ve Bitcoin gibi dijital paraların geleceği gibi konuları ele aldı.

Dorsey’in Blockchain Teknolojisi Hakkında Fikirleri

Birkaç finansçı ve teknik uzman, toplantıda tanıtılan blockchain teknolojisini şifreli bir şekilde güvenli olarak işlemler sağlayan defter olarak tanımladı. Bir başka grup ise blockchaini yeni teknolojiler oluşturmak için bir iskelet sistem olarak tanımladı ve internetin ilk günlerine kıyasla çok büyük bir nimet olduğundan bahsetti.

Dorsey ayrıca blockchainin finansal işlemleri bir merkezden bağımsız olarak sağlama yeteneğinin tüm her şeyi değiştireceğini ve tüm herkesin blockchaini tek bir kalıpta kullanmaması gerektiğine dair bir uyarıda bulundu.

“Benim düşünceme göre hayatlarında ‘Blockchain, mi? Haydi bunu her yerde kullanalım!’ ve ‘Haydi tüm problemlerimizi bununla çözelim.’ sözlerine yer verenler blockchain ile mutlu olmayacaktır. Blockchainin sağladıkları herkesin işine yaramayacaktır ve sürü psikolojisi ile ilerlememek gerekir.

Sanırım bu konuda daha fazla kafa yormalıyız. İnsanlar ne ile, ne için mücadele ediyor? Bu teknoloji onlara yardımcı mı oluyor yoksa dikkatlerini dağıtarak zarar mı veriyor? Bu konuda bir karara varmak gerekiyor.”

Dorsey’in Bitcoin Yatırımı

Dorsey, Bitcoin’e kişisel olarak yatırımlar yaptığını söyledi ancak bu yatırımların ne boyutta olduğunu belirtmedi. CEOsu olduğu Square şirketi zaten ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul ediyor.

Dorsey konuşmasında ayrıca, çevresindeki bir çok arkadaşının ve aile bireylerinin dijital paralara nasıl yatırım yapabilecekleri hakkında sorular sorduğunu da belirtti.

Kaynak: The Verge

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment