Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’suna Destek Yağıyor

Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey, Twitter’ın kuruluşundan bir süre sonra CEO pozisyonundan ayrılmış, 2015 yılında göreve geri gelmişti. O zamandan beri Twitter ile ilgili çeşitli tartışmalar yaşandı, Twitter’ın ismi 2016’daki ABD seçimlerinde olduğu gibi bazı skandallara karıştı. Ancak Dorsey tüm bunlara rağmen şirketteki konumunu korumayı başardı.

Uzun süredir Twitter’ın yöneticiliğini yapan Dorsey’nin şirketteki geleceği şu an için belirsiz. Çünkü Elliot Management’ın yöneticisi Paul Singer,şirketin yeni bir CEO’ya ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Kadro Değişiyor

Elliot Management, Twitter’dan yüzde 4’lük bir hisse aldı ve şirkette hemen bazı değişiklikler yapmaya başladı. Paul Singer önderliğindeki Elliot Management, Twitter’ın yönetim kuruluna girmesi için dört isim önerdi.

Paul Singer’ın amacı bu isimleri kullanarak Jack Dorsey’yi CEO’luk pozisyonundan almak ve şirketin başına yeni bir yönetici getirmek. The Verge’ün haberine göre Singer’ın Dorsey’yi görevden aldırmak istemesi de boş yere değil.

Dorsey’nin CEO olduğu dönem içerisinde Twitter hisselerinde ciddi bir düşüş yaşandı. Kendisinin CEO’luk pozisyonuna döndüğü günden beri Facebook’un hisseleri yüzde 121 artarken Twitter hisseleri yüzde 6 oranında değer kaybetti.

Singer’ın Dorsey’yi istememesinin tek sebebi bu değil. Dorsey bu yılın büyük bir kısmını Afrika’da geçirmek, bu sürede yeni projeler geliştirmek istiyor. Bu arada ‘yeni’ demişken, Twitter’ın uzun süredir yenilikçi bir projeye imza atmadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Dorsey tüm bunlara ek olarak finans şirketlerinden Square’in de CEO’luğunu yapıyor ki bu kendisinin omuzlarında epey ağır bir yük olduğu anlamına geliyor. Singer ve ekibi; Dorsey’nin çok meşgul olduğunu, Twitter ile yeteri kadar ilgilenemediğini ve bu durumun gelecekte de değişmeyeceğini düşündükleri için kendisini görevden almak istiyorlar.

Destek Yağıyor

Elliot Management’ın bu planı bazı kesimler tarafından destek görse de özellikle kripto para takipçileri tarafından ağır şekilde eleştiriliyor.

Jack Dorsey günümüzde birçok kripto para destekçisi tarafından seviliyor. Bunun sebebi ise Dorsey’nin kendisinin de sıkı bir kripto para destekçisi olması. Gerek Bitcoin gerek alternatif kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamalarda hep olumlu bir tavır sergileyen Dorsey, Bitcoin’in geleceğinin parlak olduğunu düşünüyor.

Bunun sonucunda kripto para sektöründen tanıdığımız birçok isim Dorsey’yi destekleyen açıklamalarda bulunmaya başladı. Bunların arasında Ethereum kurucularından Vitalik Buterin de var. Buterin konu hakkında yaptığı açıklamalarda Twitter’ın bazı eksiklerinin olduğunu kabule diyor. Ama onun görüşlerine göre Dorsey’nin CEO olarak kalması, bir hedge fonu yöneticisi tarafından atanmış birinin CEO olmasından iyidir.

Kripto para sektöründen olmayıp Dorsey’yi destekleyen isimler de var. Bunlardan birine örnek olarak kısa süre önce konu hakkında konuşan Elon Musk’ı gösterebiliriz. Dorsey’nin iyi bir vicdanının olduğunu söyleyen Musk, kendisinin CEO olarak kalmasını istediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment