Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’sunun Bitcoin Satın Alma Uygulaması, iOS Mağazasında YouTube’u Bile Geçti!

Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in sahip olduğu Square isimli ödeme platformu, Bitcoin almak için kullanılan iOS tabanlı uygulamalar arasında Coinbase‘i de geride bırakarak birinciliğe yükseldi.

Apple’ın iOS mağazasında Cash App olarak yer alan platform, sadece Coinbase’in Bitcoin satın alma uygulamasını değil, ücretsiz uygulamalar arasında YouTube’u da geçerek birinci olmayı bile başardı. Aslında bu bile başlı başına ABD piyasasında ödemelerin dijitalleşmesi ve kripto para birimlerine olan ilgi hakkında ipuçları vermekte.

İlgili gelişme Jack Dorsey tarafından da kendi resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

Peki Cash App böyle bir başarıyı nasıl elde etti? Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi, uygulamanın sunduğu erişim ve kolaylık. Uygulama temelde kullanıcılara ve kurumlara, oldukça verimsiz ve uğraştırıcı banka havale veya eft işlemleri yerine, çok daha hızlı ve verimli bir yol sunmakta.

Güney Kore’de KakaoPay ile Çin’de AliPay isimli uygulamalar zaten bu konuda inanılmaz popülerlik yakaladı ve görünüşe göre bunlar her geçen gün artmaya devam edecek. Square, Bitcoin ödemelerini desteklemeden önce de zaten online ödeme platformu olarak yeni nesil arasında popüler bir hal almıştı ve Bitcoin eklentisi ile bu iyice çığır açan bir uygulamaya dönüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment