Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Ekosisteminin İlgi Alanı Kriptoya Kayıyor: Gizli Belgeler Sızdı

Elon Musk’ın satın almasına günler kala Twitter ekosisteminin ilgi alanlarının spor ve eğlenceden, kripto ve müstehcen içeriklere kaydığı yönünde spekülasyonlar dolaşmaya başladı.

Reuters 25 Ekim tarihinde yayınladığı raporda, platformun iç araştırma çalışmalarına göre aktif kullanıcılarında belirgin bir azalma yaşanırken ekosistemin çoğunluğunu oluşturan standart kullanıcıların ise ilgi alanlarını değiştirdiği öne sürdü.

Rapora göre tüm kullanıcıların %90’ını oluşturan “standart kullanıcılar” ilgi alanlarını spor ve eğlenceden, kripto ve müstehcen içeriklere kaydırdı. Uzmanlar, bu durumun platformun reklam gelirlerini etkileyebileceğini düşünüyor.

Raporda, kullanıcıların kripto para birimlerine son zamanlarda yoğun ilgi duyduğunu ancak haziran ayında kripto para piyasalarında yaşanan düşüş hareketinin konuya olan ilgiyi azalttığı ele alındı. Belgelerde, kripto para birimlerinin piyasanın gidişatına bağlı olarak gelecekte bir büyüme alanı olamayabileceği ihtimali üzerinde de duruldu.

Öte yandan raporunu Twitter’ın iç araştırma belgelerine dayandıran ajans, “yetişkinlere yönelik içeriklerin” Twitter’ın yaklaşık %13’ünü oluşturduğunu ve bu içeriklerin markaları platforma reklam vermekten kaçınmaya sevk ettiğini öne sürdü. Öte yandan Musk’ın daha özgür bir Twitter adına içerik denetimlerini zayıflatmaya yönelik söylemlerinin bu durumu daha da kötüye götürebileceği söylentiler arasında yer aldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!