Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Twitter’ın En Popüler Kripto Paraları

Kripto para yatırımcılarının geçtiğimiz ay genelinde Twitter’da en çok bahsettikleri koin Bitcoin’di.

Bitcoin Lider

ICO Analytics kısa süre önce Aralık 2019’daki sosyal medya verileriyle ilgili yeni bir tablo yayınladı.

Bu tabloda Twitter’daki kripto para kullanıcılarının en çok hangi kripto paradan bahsettiklerini görmek mümkün. Pek çok kişinin tahmin edebileceği üzere bu tablonun ilk sırasında Bitcoin yer alıyor.

ICO Analytics tarafından paylaşılan bilgilere göre Aralık 2019’da Twitter’daki kripto para konuşmalarının yüzde 20’sinden fazlası Bitcoin ile ilgiliydi.

Tablodaki diğer isimlere baktığımızda ise Ethereum’un yüzde 8.1 ile Bitcoin’in hemen ardından ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. Üçüncü sırada da XRP’nin yer alması pek şaşırtıcı değil.

Piyasa Değerine Bakış

İlk üçün Bitcoin, Ethereum, XRP diye ilerliyor olması pek şaşırtıcı olmasa gerek. Çünkü bunlar piyasa değeri bakımından da en değerli ilk üç kripto para konumundalar.

İlginç olan şey piyasa değeri bakımından en büyük dördüncü kripto para olan Bitcoin Cash’in bu tabloda 11.sırada yer alması. Listeye baktığımızda piyasa değeri bakımından BCH’den çok daha geride olan VET, LINK gibi kripto paraların BCH’den önde olduklarını görebiliyoruz.

Listede ilginç olan bir diğer şey, dördüncü sırada Bitcoin Cash’in yerine piyasa değeri bakımından 12.sırada olan TRON’un yer alması. Ancak TRON’un ve özellikle Tron CEO’su Justin Sun’ın Aralık 2019 genelinde çeşitli gelişmelere imza attığını düşünecek olursak bu da pek şaşırtıcı olmayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment