Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’ın Kurucusu, Bitcoin Madenciliği İçin Kurulan Yeni Havuza Yatırım Yaptı

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, Bitcoin için yeni geliştirilen bir maden havuzu projesine yatırım yaptı.

Mummolin, Inc., Jack Dorsey, Accomplice, Barefoot Bitcoin Fund, MoonKite, NewLayer Capital, Bitcoin Opportunity Fund ve diğer birkaç yatırımcıdan 6,2 milyon dolar tohum yatırımı aldı.

Wyoming merkezli şirket, geliştirdiği OCEAN projesini “Bitcoin madenciliğini merkeziyetsizleştirmek için yapılacak pek çok projeden ilki” olarak tanımlıyor.

Bitcoin geliştiricisi ve Mummolin kurucusu Luke Dashjr, “Bitcoin’in gerçekten merkeziyetsiz bir para birimi olabilmesi için maden havuzlarının rolünün değişmesi gerekiyor.” diyerek ekledi:

“Geleneksel Bitcoin maden havuzları, blok ödüllerini ve işlem ücretlerini madencilere dağıtmadan önce tamamen kendileri saklıyor. Bu, onlara ister kişisel tercihleri ister yasal gereklilikler sebebiyle bireysel madencilere ödeme yapmama imkanı sunuyor. OCEAN’ın saklama olmadan blok ödülünü doğrudan madencilere ödemesi, bu riski ve havuzların, madenciler üstünde sahip olduğu gereksiz etkiyi ortadan kaldırıyor.”

OCEAN’ın ilk müşterisi olan Barefoot Mining’in CEO’su Bob Burnett, “Bence bu, son birkaç yıl içerisinde Bitcoin dünyasında yapılmış yeni şirket duyurularının en kayda değer olanı.” dedi.

OCEAN’ın tanıtımı, Barefoot Mining’in Güney Carolina’da Bitcoin madenciliği için tamamen yeniden yapılandırılmış olan 150 yıllık hidroelektrik barajından yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!