Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’ın Kurucusu Jack Dorsey Kişisel Hesabından Yaptığı Açıklamayla İstifa Etti

Twitter’ın kurucusu ve aynı zamanda CEO’su Jack Dorsey şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu.

Jack Dorsey yaptığı paylaşımda:

16 yıldır çalıştığım şirketten sonunda ayrılıyorum. Daha önce ayrılabilmek için çok uğraştım ama şuan doğru zaman olduğuna inandığım 3 sebebim var.

dedi.

Dorsey, yeni CEO’nun oy birliği ile şu anki Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Parag Agrawal olduğunu açıkladı ve bu işi yapabileceğine inandığını söyledi. Yönetim kurulunun başına ise Bret Taylor’ın geleceğini, bu teklifi CEO’iken sunduğunu ekledi.

Parag Agrawal ve Bret Taylor’un bu işi kalplerini ve ruhlarını ortaya koyarak yapacaklarına inandığını belirtti.

Geleceği hakkında herhangi bir yorum yapmayan Jack Dorsey’in Twitter’daki paylaşımı altında, zaten yatırımcısı olduğu bitcoin ile alakalı çalışmalar yapacağına yönelik söylentiler dolanıyor.

Yeni CEO Parag Agrawal kimdir?

Parag Agrawal shuts down Republicans' bizarre attempt to paint him as  racist just hours into new CEO role | The Independent

Hindistan asıllı 37 yaşındaki Parag Agrawal 2011’den beri Twitter’da çalışıyor. Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisansa sahip Angrawal, şirketin gelir ve tüketici mühendisliği alanındaki çalışmaları nedeniyle ilk “Seçkin Mühendisi” seçildi ve 2017’de baş teknoloji sorumlusu (CTO) oldu.

Jack Dorsey, Parag Agrawal ve Bitcoin

Dorsey’in diğer şirketi ödeme firması Square’in bir ürünü olan Cash App’de, yalnızca bitcoin alımına izin veriliyor. Jack Dorsey, Square’in kripto para planları hakkında yaptığı konuşmada “Bitcoin haricindeki kripto paralar bizi ilgilendirmiyor.” açıklamasında bulundu.

Agrawal’ın Twitter üzerinde bulunan Bitcoin ile ilgili tek paylaşımı Jack Dorsey’in de bulunduğu Bitcoin toplantısından bir görselin Tweet’idir. Twitter son günlerde bitcoin ve ether ile bağış kabul etme sistemini aktifleştirmiştir. Yeni CEO Agrawal, Jack Dorsey’in Bitcoin vizyonu ile şekillendirdiği Twitter’ı devralmış durumda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!