Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Stablecoin İhraççısı Tether’den Rusların Tüm İşlemlerini Durdurmasını İstedi

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, stablecoin ihraççısı Tether’e Rusların tüm işlemlerini durdurması yönünde çağrıda bulundu.

11 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda tüm dünyanın Rusya’ya ekonomik yaptırım uygulamak için birleştiğini söyleyen Federov, stablecoin ihraççısı Tether‘e seslenerek Rusların tüm işlemlerinin durdurulması talebinde bulundu.

Bugün, tüm demokratik dünya kanlı işgalcileri ekonomik olarak cezalandırmak için Rusya’ya karşı birleşti. Buradan Tether’e Rusların tüm işlemlerini durdurması çağrısında bulunuyorum! Barış için!

Henüz Federov’un bu talebine doğrudan bir yanıt vermeyen şirket, CoinDesk‘e verdiği demeçte “Tether, uluslararası yaptırımlara aykırı olabilecek herhangi bir düzensiz hareket veya önlem bulunmadığından emin olmak için sürekli piyasa izlemesi yürütür.” açıklamalarında bulundu.

Federov, daha önce de tüm Rus kullanıcıların kripto para borsalarından engellenmesi talebinde bulunmuştu. Kraken, Binance ve Coinbase bu talebe olumsuz yanıt vermiş ancak ilerleyen günlerde Binance ve Coinbase hükümetler tarafından gelen talepler doğrultusunda bazı yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Rusya’nın özel operasyonlar başlatmasının ardından 100 milyon doların üzerinde kripto bağışı toplayan Ukrayna’nın, bu bağışların büyük bir kısmıyla askeri ihtiyaçları karşıladığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!