Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’da Devletin Demiryolu Şirketinin Bitcoin Madenciliği Yaptığı Ortaya Çıktı

Ukrayna Devleti’nin sahip olduğu demiryolu firması Ukrzaliznytsya’nın, devletin kaynakları ile Bitcoin madenciliği yaptığı ortaya çıktı.

Ukrayna’nın en büyük ve en önemli taşımacılık firmalarından birisi olan kurumun, Lviv bölgesinde yer alan merkezinde, 100’den fazla kripto para madencilik ekipmanının bulunduğu, yapılan resmi açıklama ile ifade edildi.

Bu madencilik ekipmanlarını Ukrzaliznytsya’nın güvenlik ekibinin keşfettiği belirtilirken, yapılan raporlar ve denetimler sonrasında işin boyutu da ortaya çıktı.

Rapora göre, bir yıl boyunca yasa dışı olarak operasyonlarına devam eden bu ‘kaçak’ yapının, toplamda 1 milyon Grivna’lık enerji tükettiği ortaya çıktı. Bu rakam da dolar olarak 44 bin dolara takebül ediyor.

Ülkede kripto paraları bulundurmak ve trade etmek yasak olduğu için, bu olayla ilgili olarak yasal süreç de hemen başladı.

Polis ekiplerinin de konuyla ilgili olarak bilgilendirildiğini ifade eden Ukrzaliznytsya yetkilileri, süreçle ilgili kamu oyunun da gelişmeler oldukça bilgilendirileceğini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment