Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’dan Bitcoin Açıklaması

Ukrayna Merkez Bankası (NBU) kripto paraların yasal konumu hakkındaki düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı

Açıklama, Ağustos 2017 nin ikinci haftasında sözde yasa dışı Bitcoin kazımı yapan kişilerin tutuklanmasına istinaden yapıldı.

Başkent Kiev’deki Paton Electric Welding Institute şirketine yapılan baskında Ukrayna polisi, kullanılmayan bir havuzun içine kurulmuş 200 bilgisayar ele geçirdi. Bu bilgisayarlar ile Bitcoin kazılıyordu.

NBU’nun Kripto Paralara Bakış Açısı

NBU açıklamasında, Ukrayna’da geçerli sadece tek bir para biriminin olduğunu ve bunun da Ukrayna Grivnası olduğunu vurguladı. Grivna dışında hiçbir para birimi ile ödeme yapılamaz ya da kabul edilemez.

NBU, ülkede Bitcoin’in statüsünün karışık olduğunu belirtti. Buna sebep olan şeyin ise dijital para birimlerini daha iyi düzenleyeceğini düşündükleri kripto paraları sınıflandırmak ve yönetmek için birleştirilmiş bir çabanın olmamasını öne sürerek:

“Bitcoin farklı ülkelerde farklı şekillerde sınıflandırılmıştır. Sanal para, soyut değer, sanal ürünler vb. NBU ise bu tanımlamaların hiçbirini resmi olarak desteklememektedir.”

Dijital Paralar Hakkında Zıt Düşünceler

Bazı avukatlar ise NBU’nun yaptığı açıklamayı çelişkili buldu. Kripto para madenciliğinin ülkede yasal olduğunu iddia ettiler.

Yuskutum Hukuk Bürosundan Artem Afyan:

“NBU’nun açıklamaları kripto paraların güvenli olmadığıyla ilgili sadece bir uyarı. Bu, onların kullanımının yasak olduğu anlamına gelmez.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment