Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uluslararası Düzenleme Organizasyonu FATF Kripto Paraları Araştırıyor

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), yakın zamanda kripto para sektöründeki düzenlemeler hakkında bir açıklama yaptı. FATF, kripto para sektörünü kapsayacak yeni para aklama karşıtı (AML) düzenlemeler üstünde çalıştığını belirtti. FATF’nin açıklamasına göre yakın gelecekte küresel kripto para sektörünü kapsayan yeni AML standartları görmek mümkün.

G7 ülkelerinin kararıyla 1989 yılında kurulan FATF, özellikle para aklama karşıtı politikalar ve standartlar hazırlamak için çalışıyor. Uluslararası bir organizasyon olan FATF, zaman içerisinde terörizm finansmanıyla da mücadele etmeye başladı.

Şu anda Dünya genelindeki ülkeler kripto paraları kendi başlarına düzenlemeye çalışıyorlar ve AML standartlarını kendileri hazırlıyorlar. Ancak bu durum, söz konusu AML standartlarının ülkeden ülkeye değişmesine yol açıyor. FATF’nin başkanı olan Marshall Billinslea’ye göre oluşturulacak yeni küresel standartlar, ülkeler arasındaki bu ‘boşluğu’ kapatacak.

FATF öncelikle mevcut yasaların ve kuralların kripto para sektörünü düzenlemek için yeterli olup olmadığını araştıracak. FATF eğer kripto paralar için yeni standartlar oluşturulması gerektiğine karar verirse evrensel olarak kabul görebilecek standartlar hazırlayacak.

Billinslea, mevcut AML standartlarının kripto para sektörüne tam olarak uygulanamıyor olmalarından endişeleniyor ve bu durumun hem ulusal hem de uluslararası finans sistemlerini tehlikeye attığını düşünüyor. Ancak Billingslea, çeşitli riskler barındırdığını düşünüyor olsa da kripto paraların “büyük bir fırsat” olduklarına inanıyor.

FATF Temmuz ayında kripto para borsalarına ilişkin yeni kurallar hazırlamayı planlıyordu. FATF 2015 yılında da bu konuya ilişkin bazı düzenlemeler hazırlamıştı ancak bunların yasal yükümlülüğü bulunmuyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment