Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UNICEF Artık Bitcoin ve Ethereum Kabul Ediyor

UNICEF yeni yayınladığı duyuruda artık kripto para ile yapılan bağışları kabul ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler’e bağlı olan UNICEF, Bitcoin ve Ethereum ile gönderilen bağışları kabul edebilmek için özel bir kripto para fonu oluşturdu.

UNICEF’e Bağış

UNICEF yeni teknolojilere ayak uydurmak ve ödeme işlemlerini çeşitlendirmek için yeni bir adım attı.

UNICEF’in birkaç saat önce yayınladığı duyuruya göre Dünya genelindeki kripto para kullanıcıları artık UNICEF’e Bitcoin ve Ethereum ile de bağış gönderebilecekler.

UNICEF’in kripto para fonuna gönderilen bağışlar, yine UNICEF tarafından yürütülen Blockchain projelerini desteklemek için kullanılacak. Bitcoin ve Ethereum ile gönderilen bağışlar herhangi bir itibari paraya veya daha farklı bir yatırım aracına dönüştürülmeyecek.

Konu hakkında yayınlanan açıklamalara göre bu fonun bin Bitcoin ve 10 bin Ether gibi bir bağış limiti var. UNICEF’in ayrıca ilk bağışını Ethereum Foundation’dan aldığını ve şimdiden 1 adet Bitcoin, 10 bin adet de ETH topladığını ekleyebiliriz.

UNICEF bu kripto para fonunun yönetimi için Christina Lomazzo‘yu görevlendirdi. Lomazzo, UNICEF’in bu fonu kurmasının epey isabetli bir karar olduğunu düşünüyor:

Her blokzincirden ayrı ayrı veri toplayıp paranın nereye aktığını göstermeye çalışacağız. O yüzden bundan böyle UNICEF’e gönderdiğiniz paraların nereye gittiğini görebileceksiniz. İsterseniz bizzat kendiniz kontrol edip denetleyebileceksiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment