Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap’ten Altcoin Projesine Yatırım: 12 Milyon Dolara Yüzde 20’sini Alacak!

En büyük merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap, Ekubo Protocol’e 12 milyon dolar değerinde UNI yatırımı yapacak. 

Merkeziyetsiz borsa Uniswap, Ekubo Protocol‘e yatırım yapılmasına yönelik kritik bir oylamayı kabul etti. Teklife göre Uniswap, Ekubo’nun yönetişim tokenları için şimdiden %20’lik pay karşılığında “Starknet AMM Ekubo Protocol” için 12 milyon dolarlık UNI yatırımı yapacak.

Teklif, %63,82 oranında lehte oy alırken yönetişimde oy hakkı olan birçok yatırımcı protokole yatırım yapılması gerektiğini savundu. “Jessewldn.eth” toplamda kullanılan 33 milyon UNI oyunun 8 milyonunu tek başına kullanarak büyük bir etkiye sahip oldu.

Ekubo Protocol’ün kurucusu Moody Salem, Uniswap’in eski mühendislik lideriydi ve borsanın ilk kodlarının yazılmasında birçok katkıda bulunmuştu.

Ekubo Protocol, Starnet üzerinde bir süper konsantre likiditeye sahip bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolüdür. Protokolün Starknet’ten tam olarak faydalanması amacıyla Cairo dilinde yazıldığı belirtildi.

Moody Salem başlattığı teklifte, Uniswap’in 12 milyon dolarlık katkı yaparak bir nevi ortak olacağını ifade etti. Salem ayrıca bir ay içerisinde yönetişim token’ı oluşturacağını ve %20’sini Uniswap hazinesine vereceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!