Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist: Bitmain’in Madencilik İşlemlerinin Bitmesi, ”Çok Önemli Değil”

Bitmain, yapay zeka ve birkaç yenilikçi teknoloji konusunda da çeşitli girişimlerde bulunmuş bir kurum olmasına rağmen, firma en çok Bitcoin ve kripto para birimi madenciliği üzerine odaklanmış durumda. Bu sebeple, Bitmain’in küçülmeye ve hatta %85 civarında işten çıkarmaya gittiğini öğrenen endüstri katılımcılarının şok olup korkuya kapılması pek olağanüstü bir tepki gibi görülmemeli.

Ancak sektörde önemli kişilerden birisi olarak adı geçen Alex Krüger’e göre, Bitmain’in madencilik işlemlerinin durma noktasına gelmesi, paniğe kapılacak kadar öneme sahip değil.

İlk olarak İsrail içerisindeki merkezini kapatan Bitmain’in, daha sonra %85 çalışanını işten çıkardığı ve 2 büyük yöneticisinin de istifaya hazırlandığı haberleri gündeme gelmişti. Alex Krüger ise haberlerin doğru olması durumunda, Bitmain’in madencilik havuzlarının şirketin gelirinin %1.5 gibi düşük bir oranına denk geldiğini ve firmanın asıl gelirini ASIC çipi tasarımından ve madencilik donanımı satışından elde ettiğini vurguladı.

Bitmain’in işten çıkardığı veya çıkaracağı spekülasyonlarının döndüğü elemanların da madencilik işlemleri ve madencilik havuzu ile ilgili bölümlerin çalışanı olduğu göz önüne alınırsa, Krüger’e göre bu çalışanların firmaya ciddi anlamda bir kazanç sağladığını söylemek doğru olmaz.  Yine de, Bitmain’den konu hakkında herhangi bir resmi açıklama gelmediğini belirtmekte de fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment