Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analiste Göre Bitcoin Rallisi Sürecek Mi? Fiyat Hareketi Bu Dönem ile Birebir Aynı!

Ünlü on-chain analisti Charles Edwards, Bitcoin’de (BTC) yaşanan yükselişin 2021 yılında görülen hareketle birebir aynı olduğunu dile getirerek rallinin devam edebileceğini ima etti.

Charles Edwards 2 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, ocak ayında Bitcoin’de yaşanan yükselişin Çin’in Bitcoin madenciliğini yasakladığı 2021 yılında yaşanan hareketlerle birebir aynı olduğunu belirtti. Analist, 2021 yılında gerçekleşen döngünün sonundaki yükseliş trendine işaret ederek yakın zamanda fiyatın yükselmeye devam edebileceğini de ima etti.

Edwards yaptığı paylaşımda, 3 aşamalı bir döngüden bahsetti. Paylaştığı döngüde, öncelikle büyük bir düşüş yaşanması gerektiğini ve bunun halihazırda olduğunu belirten analist bu konuda 2021 yılında yaşanan Çin düşüşüyle 2022’nin son aylarında yaşanan FTX iflası sonrası düşüşü örnek gösterdi.

Analist, ikinci aşamada uzun süreli bir konsolidasyon dönemi boyunca fiyatın yatay seyrettiği ve olumsuzlukların yükselmeye başladığını ifade etti.

Son olarak açığa satış yapan insanları alım yapmaya zorlanması anlamına gelen “short squeeze” ifadesini kullandı. Analiste göre son hareket hızlı ve kesin bir ralli şeklinde fiyatların yükselmesi olacak.

Analist, paylaştığı grafikte de her iki döngünün birbirine ne kadar benzediğine dikkat çekerek Bitcoin’de rallinin devam edebileceğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!