Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analiste Göre Bu Sinyaller Boğa Rallisinin Başlaması İçin Yeterli

Popüler analist Will Clemente, bir dizi on-chain verisi doğrultusunda Bitcoin (BTC) fiyatının hak ettiğinden düşük olduğunu ve bariz boğa sinyallerinin gözden kaçırılmamasını vurguladı.

Twitter üzerinde yarım milyondan fazla takipçisi olan popüler analist Will Clemente, 10 Eylül tarihli bir gönderisinde Bitcoin’e ait bazı olumlu verileri ön plana çıkardı. Analist tarafından geliştirilen söz konusu argümanlar Bitcoin fiyatının olması gerekenin altında konumladığını özellikle belirtiyor.

Bununla birlikte verilere göre short (kısa) yönlü pozisyonların artmasının, “Bitcoin öldü” ifadelerinin sıklıkla duyulmaya başlanmasının geçmişte olduğu gibi ayı piyasasının sonlarına geldiğimizi işaret ediyor olabilir. Bir diğer olumlu parametre ise, daha önceki boğa sezonlarının başlangıcındaki ile aynı noktaya çıkıyor. Analiste göre kısa sürede %40‘ı geçen Bitcoin dominansı yeni bir boğa döngüsünün ilk adımları olabilir.

Popüler analiste göre bir diğer olumlu sinyal ise özellikle Coinbase borsası on-chain verileri incelendiğinde Bitcoin’in 20.000 dolar seviyelerinden büyük bir alıcı talebiyle destekleniyor olması yer alıyor.

Tüm bu pozitif verilerin yanı sıra dünyadaki istikrarsız makroekonomik ve jeopolitik arka plan göz önüne alındığında, FED cephesinden gelebilecek yüksek faiz artışları ve risk varlıklarını negatif etkileyecek kararlarında göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Coingecko verilerine göre haberin kaleme alındığı esnada Bitcoin fiyatı günlük %3‘lük yükseliş performansı ile 23.320 dolar seviyelerinden piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!