Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Araştırma Şirketi: XRP’nin Sahip Olduğu Hacim Sahte ve Abartılmış!

Kripto para araştırma firması Messari’den XRP’nin gerçek işlem hacmine ilişkin şoke eden bir iddia ortaya atıldı. XRP’nin işlem hacminin ciddi bir şekilde abartıldığını ve kasten yüksek gösterildiğini ifade eden Messari; her türlü kripto para hizmet sağlayıcısı, borsa ve diğer veri sağlayıcılardan elde edilen verilere bakıldığında; bu platformların en az yüzde 46’sında XRP hacimlerinin abartıldığı sonucuna vardı.

Messari’nin raporuna göre XRP’nin şu andaki toplam hacmi toplamda 6.9 milyar dolar ki bu da, XRP’yi Bitcoin (63 milyar dolar) ve Ethereum’un (12.2 milyar dolar) ardından üçüncü sıraya yerleştiriyor.

Bu rakamlar ve değerler elbette ki, Coin Market Cap’in verileri ile hiçbir uyuşma göstermiyor. Kripto para piyasalarının en fazla baktığı veri sitesi olan Coin Market Cap’e göre, XRP’nin hacmi 13 milyar dolar ki eğer Messari’nin raporu doğruysa, Ripple’ın hacmi neredeyse 2 kat olacak şekilde çarpıtılmış durumda. Yine bir diğer veri sitesi CoinGecko’ya göre ise, XRP’nin hacmi 12.9 milyar dolar olarak görülüyor.

Messari tarafından kaleme alınan raporda, milyarlarca adet XRP’nin dolaşımda olmadığı halde, sirkülasyona eklendiğini iddia ederken, Ripple firmasının belirttiği 19.2 milyar adet tokenin gerçekte öyle olmadığı ifade ediliyor.

Firma, bu 19.2 milyar tokenin aslında dolaşımda olmadığını ancak hesaplamalara eklendiğini ifade ederken, bu rakam da yaklaşık 6.1 milyar dolara tekabül ediyor. Yani, XRP’nin Coin Market Cap’teki hacmi ile, Messari’nin iddia ettiği hacmi arasında 6.1 milyar dolar fark var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment