Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Bitcoin Dolandırıcılığındaki Aile, Masum Olduklarını İddia Ediyor

Geçtiğimiz günlerde bir çok kaynakta kendisin bolça yer edinen Finlandiyalı yatırımcının dolandırılması davasının şüphelisi konumundaki aile, katıldıkları bir etkinlikte masum olduklarını iddia ettiler.

12 Ekim tarihli Bangkok Post haberine göre, Finlandiyalı bir yatırımcıyı 24 milyon dolar değerinde Bitcoin dolandırıcılığı ile kandırdığı iddia edilen Tayland vatandaşı Prinya Jaravijit ve onu ailesi, uzun uğraşlar sonucu ülkesine dönmeyi başarmıştı.

Baş şüpheli Jaravijit ile Jiratpisit ve Thanasit, Pazartesi günü Bangkok içerisinde katıldıkları bir konferansta masum olduklarını iddia ederken göz yaşı bile döktü.

27 yaşındaki aktör Jiratpisit, kripto para birimleri hakkında hiçbir bilgisinin dahi olmadığını iddia ederken, dolandırılan adamı hiç tanımadığını, onunla sadece bir öğle yemeğinde denk geldiğini vurguladı.

Jiratpisit kardeşinin ve diğer beş kişinin daha bir yatırım yaptığını bildiğini ancak işin ne olduğu hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını iddia ederken, bugüne kadar hep polis ve mahkeme ile iş birliği yaptığını ve kaçma niyeti olmadığını aktardı. Kendisinin iddialarına göre Jaravijit ailesi Bangkok içerisinde 50 yıldır bir restoran işletiyor ve bu onların tek ekmek kapısı. Aile, dolandırılan adamla tanışmadan çok önce bile söz konusu restorana sahipti.

”Medyaya söylemek istediğim şey şu, adalet sistemine güveniyorum ve kendimizi kanıtlamaya hazırız. Dava ile savaşacağız ve kaçmayacağız.”

Şüphelinin kız kardeşi olan Supitcha ise Bitcoin’den olaydan sonra haberdar olduğunu söyledi ve şunları aktardı:

”Babam 80 yaşında ve kara para aklamak suçlaması ile karşı karşıya. Chon Buri içerisindeki bankalar bile benim babamın parasının olduğunu bilir.”

Ailenin suçlu olup olmadığına ise, önümüzdeki tarihlerdeki duruşmada karar verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment