Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Bitcoin Uzmanı Max Keiser: TL’de Değer Kaybı, Yatırımcıları Bitcoin’e Yöneltiyor

Bitcoin ile ilgili olarak sektörün en önde gelen isimleri arasında yer alan Max Keiser’den Türkiye’deki kripto para sektörüne ilişkin açıklamalar geldi.

Başarılı isim, yaptığı açıklamada Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının, yerel yatırımcıları kripto paraya yönlendireceğini ifade ederken, bir tweet atarak durumu değerlendirdi.

Zerohedge adlı Twitter hesabının Türkiye’de yılın başından bu yana 20 milyar dolarlık kripto para satın alındığını belirten tweetini alıntılayan başarılı isim, şunları yazdı:

”Bitcoin, Türkler için artık giderek daha da önemli bir alternatif olarak dikkat çekiyor. TL’deki değer kaybı, yatırımcıları Bitcoin’e yönlendiriyor.”

Keiser’in bu ifadeleri pek de yanlış değil. Şu anda yerel para birimlerine bakıldığında, Türk Lirası; Bitcoin’e karşı en fazla işlem hacmine sahip olan 5. yerel para birimi olarak dikkat çekiyor. Bu alanda TL’nin önünde ise sırasıyla Amerikan doları, Japon Yeni, Kore Wonu ve Euro yer alırken; TL’deki hacim Kanada doları ve İngiliz Sterlini gibi para birimlerini de bu alanda geride bırakmış durumda.

Türkiye, gerçekten de kripto para topluluğu olarak da, dünyadaki sayılı ülkeler arasında gösteriliyor. Şu anda TL bazında ise Bitcoin, son verilere göre 48169 TL’den kendisine alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment