Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü İsimden Bitcoin Yatırımcılarını Kızdıracak İddia: XRP, Bitcoin’den Daha Hızlıdır!

Bitcoin, ilk kripto para birimi olmanın yanı sıra hala lider kripto para birimi olmasından dolayı belki de kripto para ekosisteminde en çok yatırımcıya sahip olan koin olarak biliniyor. Bitcoin’in yanı sıra toplam piyasa hacmine göre en büyük üçüncü kripto para birimi olan XRP de özellikle sosyal medya üzerinde güçlü bir kitleye sahip olması ile ön plana çıkmakta.

Ünlü Bitcoin destekçilerinden birisi olan Anthony ‘Pomp’ Pompliano, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet içerisinde Bitcoin’in birçok popüler havale platformuna kıyasla daha ucuz ve daha hızlı olduğunu dile getirdi. Pomp söz konusu tweet’i atarken temel olarak Western Union, Remitly, Money Gram ve Transfast gibi havale platformlarını hedef aldı.


Pomp’un aktardığı bilgilere göre hem Western Union’un hem de Remilty’nin bir işlem yapması yaklaşık 432.000 saniye sürmekte. Bitcoin ise bir işlemi yapmak için ortalama olarak 4680 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Pomp’un bu tweet’i üzerine gerek diğer kripto para yatırımcılarından gerekse de CNBC’nin Crypto Trader programının sunucusu Ran NeuNer’den tepki gecikmedi. NeuNer konu hakkında verdiği cevap içerisinde XRP’nin de Bitcoin’den daha ucuz olduğunu dile getirdi.

Ripple tarafından piyasaya sürülen XRP kripto para birimi, özellikle Ripple tabanlı havale platformlarında aracı para birimi olarak kullanılması ile 2018 yılının en çok konuşulan kripto para birimlerinden birisi oldu ve basın saatine göre en büyük üçüncü kripto para konumunda yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment